Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 01.07.2013.
13:56
BETA A

Vorvik: Ivičnjaci nisu krivi za eksploziju guma!

Vlasnici trkačke staze Silverston negirali su danas da su vozačima na trci Formule jedan za Veliku nagradu Velike Britanije gume eksplodirale zbog neodgovarajućih ivičnjaka.

Da li će voziti u Nemačkoj: Luis Hamilton i Niko Rozberg
 

Predsednik Britanskog trkačkog vozačkog kluba Derek Vorvik rekao je da je izašao na stazu da pogleda ivičnjake i kao "apsolutnu glupost" nazvao spekulacije da su oštre ivice izazvale eksploziju guma na jučerašnjoj trci Formule jedan.

Tokom jučerašnje trke vozačima su u više navrata eksplodirale Pirelijeve zadnje gume - Luisu Hamiltonu (Mercedes), Felipeu Masi (Ferari), Žanu Eriku Vernju (Toro Roso) i Serhiju Peresu (Meklaren).

"Ovakvi ivičnjaci su na stazi još od 2009. godine. Više hiljada automobila je od tada prešlo preko njih i sve je bilo potpuno u redu. Proverila ih je i Svetska automobilska federacija (FIA) i one su potpuno u skladu sa stazom", rekao je Vorvik za televiziju Skaj.

Većina vozača Formule jedan danas je poručila da strahuju za svoju bezbednost i da će ozbiljno razmisliti o bojkotu predstojeće trke, 7. jula u Nemačkoj, ako kompanija Pireli odmah ne reaguje i saopšti šta se dogodilo.

Vozači su tokom trke morali da izbegavaju metalne deliće koji su leteli po stazi nakon eksplozija pneumatika.

"Mislim da su (predsednik FIA) Berni (Eklston), FIA i Pireli doveli ovaj sport na zao glas i da moraju ozbiljno da razmisle i promene gume. Naravno, ne treba da očekuju da će se sve ekipe sa tim složiti. Stavite bezbedne gume na bolide", rekao je on.

Ferari, Lotus i Fors Indija protivili su se promenama u izgradnji i jedinjenjima guma za ovu sezonu, jer njihova vozila "dobro rade sa njima". Ostali timovi kažu da se te gume brzo habaju i da nisu dovoljno tvrde.

"Ekipe moraju da gledaju svoj interes. Doneli su odluku da ne uvode nove gume. Pomalo krivim Pireli, ali uradili su najbolje što su mogli da donesu nove gume na Silverston, a tri ekipe su bile protiv toga", rekao je on.

Kompanija Pireli je istakla da je radila samo ono što se od nje tražilo, obezbeđujući gume koje podstiču preticanje i višestruko zaustavljanje u boksu i da su bili sprečeni kada su pokušali da ih promene.

Italijansku kompaniju je FIA ukorila prošlog meseca, jer je sa Mercedesom izvišila tajno testiranje guma u Španiji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online