Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 17.08.2013.
13:09
mozzartsport, Sportski žurnal A

Bekrić: Bog, porodica i prijatelji, pa tek onda atletika

Neverovatan podvig je napravio Emir Bekrić na Svetskom prvenstvu u Moskvi, zbog čega je ekspresno postao miljenik i heroj nacije zajedno sa Ivanom Španović.

 Emir Bekrić
 

Bronzana medalja koju je 22-godišnji momak dobio u petak popodne nije samo naš najveći atletski uspeh, već i jedan od najvećih podviga srpskog sporta svih vremena! Medalje koje su Bekrić i Španovićeva osvojili dokaz su da srpska atletika ima čemu da se nada u budućnosti.

Nova sportska zvezda Srbije je u razgovoru za "Sportski žurnal" otkrio tajnu uspeha i neverovatnog podviga u Mosvki.
“Moja najveća snaga je moja majka, koju sam zaista video na cilju i u polufinalu i finalu. Govorila mi je: 'Samo još malo, izdrži'. Energiju sam crpeo iz te vizije. Uletao sam u poslednje dve prepone bez i najmanje straha“, rekao je Bekrić.

Momak koji je samo u ovoj godini pet puta popravljao nacionalni rekord objasnio je da mu je uspeh Ivane Španović mnogo pomogao.
“Ništa nije nemoguće u životu, potrebno je samo veliko srce. Mnogo sm shvatio posle medalje Ivane Španović u skoku u dalj. Još pre finala Asmira Kolašinca jasno je da je ovo jedan od najvećih uspeha naše kraljice sportova i čast mi je što sam deo toga. Ali, ovo je uspeh cele naše zemlje, svih ljudi u Srbiji, ne samo naš pojedinačni ili atletike. Zaista je tako, zato sam i napisao onu poruku na podlakticama 'Jedna ljubav'. Poslao sam je na engleskom jeziku, da je svi shvate, ali se odnosi na moju zemlju i ljude u njoj. Svi mi delimo isti uspeh, srce nam je jedno, mi smo jedan tim“, istakao je Bekrić.

Posle ogromnog uspeha u Moskvi je usledio poziv na miting u Cirihu, koji je Bekrić odbio.
“Neću ići. Rekao sam menadžeru. Sezona je bila preduga. Pobedio sam na Mediteranskim igrama, pa na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore, pa na Prvenstvu Balkana... Sada sam ovde uzeo bronzu, srušio pet puta rekord od 49,15 do 48,05... Ne mogu više, od ponedeljka sam na odmoru“.

Emir prvo namerava da ode do Ostroga.
“Bio sam već tamo. Tada me je jedan od sveštenika iz manastira posavetovao da je neophodno da budeš pre svega dobar čovek da bi bio dobar sportista. Na prvom mestu je Bog, pa porodica i prijatelji, a ovo što radim u atletici je na trećem mestu. Zato poštujem i volim ljude koji me okružuju i to mi se vraća“, zaključio je Bekrić.

POVEZANE VESTI

OSTALI SPORTOVI Emir od Srbije!
Subota 17.08.2013. 13:38
Svaka cast Bekricu.
Subota 17.08.2013. 15:10
Sampione!! Hvala za medalju....ponos Srbije i Srpskih predstavnika na olimpijadi...
Subota 17.08.2013. 22:48
ovaj čovek zna šta hoće!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online