Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.03.2010.
15:45
Vestionline A

EP: Zlatne medalje za Veličkovićevu i seniorke Srbije

Ženska seniorska reprezentacija Srbije u disciplini vazdušni pištolj osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Merakeru, dok je mlada Bobana Veličković trijumfovala i pojedinačno u istoj discipini.

Srpkinje su do zlata došle pogodivši 1.143 kruga. Titulu su osvojile Jasna Šekarić, koja je imala 381 krug, Bobana Veličković (385) i Zorana Antunović sa 377 krugova.

Srebrnu medalju osvojila je selekcija Belorusije sa 1.139 krugova, dok je bronzano odličje pripalo Francuskoj sa 1.138.

Mlada Boranka Bobana Veličković osvojila je zlatnu medalju i u pojedinačnom takmičenju vazdušnim pištoljem na prvenstvu Evrope.


Srebro je pripalo Mađarci Sofiji Čonki sa 485,3 (384) a bronza Beloruskinji Viktoriji Čajki sa 484,3 (387) krugova.

Veličkovićeva, koja je debitovala na šamionata Evrope kao seniorka, iako je još juniorka, osvojila je zlato sa 486,6 krugova (385). U finale je ušla na četvrtoj poziciji. Gađala je plejof fantastično (najbolji rezultat 101,6 krugova) i ne samo da je nadoknadila dva kruga zaostatka za vodećima, nego im je, na kraju, "dodala" i dva kruga razlike!

U juniorskoj karijeri Veličkovićeva, čiji je trener Boban Marković, ima pojedinačnu juniorsku evropsku bronzu iz Dovila 2007. i dve ekipne medalje (srebro iz Dovila 2007. i bronzu iz Vintertura 2008). Prošle godine u Pragu bila je peta juniorka.

"Dobro sam gađala plej of, pratila sam i šta se deševa na drugim mestima, pogotovo na pozicijama vodećih, jer sam sa četvrte linije imala dobar pregled. Osokolila me je i zlatna ekipna medalja, jer smo na EP došle po jedan trofej, tako da sam mnogo lakše i bez opterećenja gađala finale", kratko je rekla Veličkovićeva i požurila na doping kontrolu.

Selektor Zoran Stojiljković, u konsultacijama sa članovima stručnog štaba u kome su Ivan Kvasnevski, Goran Maksimović i Mira Maksimović, prekomandovao je Veličkovićevu u seniosku reprezentaciju i taj potez je bio pun pogodak.

"U plejofu je taktički gađala kao da je sto godina seniorka. Posle pet metaka je stigla Čajku i potom je gledala šta se dešava, čekala da rivalke opale i tek tada je ispaljivala hitac. To samo pokazuje da je bila spremna za prvenstvo Evrope. Velika stvar je i ekipno zlato, od ove reprezentacije smo očekivali trofej i nisu nas razočarale", komentar je Zorana Stojiljkovića.

Sa druge strane, muška seniorska reprezentacija u disciplini vazdušna puška zauzela je tek 12. mesto od 13 selekcija. Srbija je u sastavu Nemanja Mirosavljev, Stevan Pletikosić i Dragan Marković imala 1.762 kruga.

Titulu evropskog šampiona osvojila je Rusija sa 1.789 krugova, druga je bila Norveška sa 1.778, dok je treće mesto zauzela selekcija Ukrajine sa 1.776 krugova.

U subotu 13. marta poslednjeg dana šampionata Evrope gađaće ženska seniorska reprezentacija puškom (Lidija Mihajlović, Andrea Arsović i Aranka Binder) i muška seniorska reprezentacija pištoljem (Andrija Zlatić, Dimitrije Grgić i Damir Mikec). Zlatić brani zlato, a reprezentacija srebro sa EŠ u Pragu 2009.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online