Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.09.2014.
00:50
Vestionline A

Zvezde NFL-a: Maršon Linč - buntovnik i razbijač odbrana

Uloga raning bekova u NFL-u iz godine u godinu opada, ali igra Sijetla umnogome zavisi od Maršona Linča. Na njemu je Pit Kerol gradIo šampionski mozaik Sihoksa u sezoni 2013/2014. Ovaj 28-godišnji momak iz Ouklenda na terenu je prava “zver”, razbijač odbrana, van zelenog pravougaonika buntovnik. Karijera Linča puna je kontroverzi. Ne voli novinare, radije će da plati drakonske kazne nego što će biti pod baražnom vatrom “sedme sile”. On “priča” na terenu sjajnim trčanjem i tačdaunima.

Maršon Linč, sjajni raning bek Sijetla

Njega je skoro nemoguće naterati da napravi “fambl”. Lopta u njegovim rukama je sigurna, pa ne čudi što kvoterbek Sijetla Rasel Vilson najveće poverenja u ključnim trenucima ima upravo u Linča.

Prošle godine, kada je bilo najpotrebnije protiv San Franciska u konferencijskom finalu i u Superboulu protiv Denvera, popularni “Beast mode” bio je najbolji. Detalj sa prve utakmice u novoj sezoni kada je Sijetl pregazio Grin Bej, kada igrači Pekersa cepaju dres snažnom raning beku, u neuspešnom pokušaju da ga zaustave na putu ka tačdaunu, govore o kvalitetima Maršona Linča.

PROFIL

Ime i prezime: Maršon Linč

Nadimak: Beast mode

Datum rođenja: 22. april 1986.

Mesto rođenja: Ouklend (Kalifornija)

Visina: 180 cm

Težina: 98 kg

Timovi u NFL: Bafalo (2007-2010), Sijetl 2010-

Karijera: Superboul 2013, NFC 2013, Pro boul (2008, 2011, 2012, 2013)

Pažnju na sebe skrenuo je na koledžu. Nekoliko njegovih rođaka igralo je u NFL, pa je njegova budućnost bila predodređena da krene putem najjače lige američkog fudbala. Bafalo ga je 2007. godine izabrao u prvoj rundi drafta, kao 12.pika. U Bulsima se zadržao tri sezone, ali nije imao velikih uspeha.

Dolaskom u Sijetl 2010. prosto je “eksplodirao”. U martu 2011. godine potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Sihokisma, koji mu donosi 31 milion dolara. Malo je falilo da navijači Sijetla ne gledaju u novom šampionatu njihvog ljubimca u dresu Sihoksa. Njegova buntovnička crta nije mu dala mira.

Osam dana nije se pojavljivao u trening kampu Sijetla na početku priprema jer je tražio povećanje plate za čak pet miiona evra. Na kraju, usledio je kompromis prema kome je dobio “samo” milion više.

Linč je imao teško detinstvo. Odrastao je u Ouklendu, gradu koji je jedan od najnebezbednijih u SAD. Voli da nosi nakit i jede “Skitls” bombone. Često ga kamere zumiraju da tokom utakmice pojede po nekoliko kesica ove poslastice. To mu je i donelo sponzorski ugovor sa “Skitlsom”.


Buran život koji vodi kulminirao je u junu 2008.godie kada je vozeći svoj “porše kajen” udario jednu ženu. 


“Nisam znao da je moj auto udario ikoga”, pravdao se Linč. Oduzeta mu je vozačka dozvola. Ponovo je bio uhapšen u junu 2012 godine zbog vožnje u alkoholisanom stanju.
 

Odbrana Grin Bej Pekersa nije mogla da zaustai sjajan prodor raning beka Sijetla Sihoksa Maršona Linča na otvaranju nove sezone NFL-a
 

Tokom prošlosenskog Superboula, rukovodstvo NFL ga je kaznilo sa 50.000 dolara jer nije želeo da priča sa medijima. Navijači su skupili pare kako bi platili kaznu, ali je ubrzo povučena odluka o kažnjavanju, ukoliko ne ponovi prekršaj. Suma koju su sakupili navijači Sihoksa otišla je u njegovu humanitarnu organizaciju.


Sa Maršonom Linčom, Sijetl je i u novom šampionatu, koji je počeo prošlog vikenda, prvi favorit za titulu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online