Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 07.06.2017.
08:00
Vestionline A

Vestionline sportski vremeplov za 7. jun

"Vestionline sportski vremeplov" je rubrika kojom ćemo u formi "dogodilo se na današnji dan" podsetiti na neke značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice... svakog kalendarskog dana u godini.

youtube.com/1986soccerman
Dražen Jerković je postigao drugi gol za Jugoslaviju protiv Kolumbije na SP u Čileu 1962. godine

Silni "plavi" na Mondijalu u Čileu

7. juna 1962. godine fudbalska reprezentacija Jugoslavije je na Mondijalu u Čileu upisala i drugu pobedu, prosto deklasiravši Kolumbiju sa 5:0. Goleadu je otvorio Milan Galić u 20. minutu, pet minuta kasnije svoj prvi gol postiže i Dražen Jerković, u 51. minutu ponovo je strelac Galić, u 82. minutu na 4:0 povisio je Vojkan Melić, a konačan rezultat postavio je Jerković pred kraj susreta.

Svetlana Kitić

Na današnji dan 1960. godine u Tuzli je rođena Svetlana Kitić, naša i svetska najbolja rukometašica svih vremena. Sa ekipom beogradskog Radničkog i reprezentacijom Jugoslavije dominirala je evropskim i svetskim rukometom osamdesetih godina. Od trenutka kad se kao devojčurak moderne, za to vreme atipično smele kratke frizure, pojavila u našim dvoranama, pa do danas, nije postojala ličnost koja je toliko učinila za popularizaciju ženskog rukometa. Sve što je činila bilo je posebno, bilo je tako čarobno, što nikako nije pristajalo uz sliku koja je pre pojave „Cece nacionale" išla uz ovu muški grubu igru. Osvojila je zlatnu i srebrnu olimpijsku medalju – 1984. u Los Anđelesu i 1980. u Moskvi, bila klupski i reprezentativni prvak Evrope. Ostala je upamćena ne samo kao najbolja, već i jedna od naših najlepših sportistkinja. Po prestanku aktivne igračke karijere jedno vreme se bavila politikom, a poslednjih godina pokušava da spase voljeni Radnički od propadanja.

Dražen Petrović

7. juna 1993. godine poginuo je Dražen Petrović, jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena, bivši reprezentativac Jugoslavije, kasnije i Hrvatske. Ponikao je u Šibeniku, sa ekipom zagrebačke Cibone dva puta bio klupski prvak Evrope. Igrao je i za Real Madrid, potom i u NBA ligi, prvo za Portland, potom i Nju Džersi, gde je postao jedan od najboljih evropskih igrača u NBA ligi. Sa reprezentaticom Jugoslavije bio je, između ostalog, prvak Evrope i sveta, kao i olimpijski vicešampion. Tragično je poginuo u saobraćajnoj nesreći, dok je bio član hrvatske reprezentacije. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online