Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.12.2017.
08:02
Vestionline A

Vestionline sportski vremeplov za 21. decembar

"Vestionline sportski vremeplov" je rubrika kojom ćemo u formi "dogodilo se na današnji dan" podsetiti na neke značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice... svakog kalendarskog dana u godini.

youtube.com
Strelac čuvenog gola u Splitu: Ljubomir Radanović

Radanović, pa to je ludnica!

Ljudi moji, da li je ovo moguće?! Pa, ovo je ludnica! Ko još ne pamti ili ne zna za čuvene reči, izliv emocija i radosti legendarnog TV komentatora Mladena Delića, kojima je propratio gol Ljubomira Radanovića za pobedu od 3:2 u poslednjim sekundama utakmice sa Bugarskom, odigrane na današnji dan 1983. godine. Taj gol centarhalfa Partizana na splitskom “Poljudu” reprezentaciju Jugoslavije odveo je na “EURO 84” u Francuskoj. A, ta poslednja kvalifikaciona utakica zaista je bila za nezaborav I priču, puna dramatičnih preokreta. Poveli su Bugari u 29. minutu golom Iskrenova, Safet Sušić je u 31. i 53. minutu preokrenuo rezultat, da bi nam sve nade, činilo se, srušio Dimitrov u 60. minutu. Bugari su imali nekoliko prilika i da povedu, a za sve promašaje bili su kažnjeni kad je “Poljud” već polako počeo da se prazni. Onda je Simović degažirao, Zlatko Vujović prihvatio loptu na levom krilu, prebacio je na desnu nogu i centrirao, uleteo Radanović i udario glavom i… izbila je ludnica.

Flo Džo

21. decembra 1959. godine rođena je Florens Grifit Džojner, kontroverzna američka atletičarka i jedna od najbržih žena sveta svih vremena. Na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. osvojila je čak tri zlatne i jednu srebrnu medalju, kao i srebrno odličje četiri godine ranije u Los Anđelesu. Poznata po dugim šarenim noktima i nadimku „Flo-Džo“, ova sprinterka postavila je dva svetska rekorda – na 100 i 200 metara. Mnogi su te rekorde osporavali, optužujuci je da je koristila doping sredstva. Njena prerana smrt, u 39. godini života, samo je podstakla te sumnje, mada one nikad nisu dokazane. Zvanična dijagnoza smrti glasi da je umrla od moždanog udara.

Vitorio Poco

21. decembra 1968. godine umro je Vitorio Poco, legendarni italijanski trener i jedini selektor u istoriji Svetskih prvenstava koji je dva puta bio prvak sveta. Sa reprezentacijom „azura“ trijumfovao je na Mondijalima 1934. u Italiji i četiri godine kasnije u Francuskoj, kao i na Olimpijskim igrama u Berlinu 1936. Bio je čuven i po taktičkoj formaciji poznatoj pod imenom „Metodo“. Umro je u 82. godini života.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online