Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 08.02.2018.
08:14
Vestionline A

Vestionline sportski vremeplov za 8. februar

"Vestionline sportski vremeplov" je rubrika kojom ćemo u formi "dogodilo se na današnji dan" podsetiti na neke značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice... svakog kalendarskog dana u godini.e značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice... svakog kalendarskog dana u godini.

EPA/Alex Cruz
Legendarni Hristo Stoičkov danas puni 52 godine

Hristo Stoičkov

8. februara 1966. godine rođen je Hristo Stoičkov, najbolji bugarski fudbaler svih vremena i jedan od najboljih na svetu devedestih godina. Na Mondijalu 1994. u SAD Bugarska je osvojila četvrto mesto, a on sa Olegom Salenkom podelio titulu najboljeg strelca turnira sa šest golova. Te 1994. proglašen je i za „Fudbalera godine" u Evropi. Prethodno je u dresu CSKA iz Sofije 1989. bio prvi strelac Evrope, a 1992. kao igrač Barselone osvojio je današnju Ligu šampiona. Sa Kataloncima je i četiri godine uzastopno bio prvak Španije, a osvajao je i Kup kupova i Superkup Evrope. Na zalasku karijere igrao je u Japanu i Americi. Posvetio se trenerskom pozivu, jedno vreme bio selektor bugarske reprezentacije, vodio je Seltu iz Viga, Liteks, CSKA, a sada povremeno komentariše fudbalske utakmice u TV prenosima. Inače, njegov kum je naš legendarni pevač MIroslav Ilić.

Duško Radinović

8. februara 1963. godine rođen je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, član najslavnije generacije u istoriji crveno-belih, koja je postala evropski i svetski prvak. Zbog povrede na treningu, samo dva dana pre meča u Bariju, popularni Braca nije igrao u finalu protiv Olimpika, ali je ostao upamćen kao  jedan od najstandarnijih na putu do evropske krune. Te sezone je, po mišljenju stručnjaka, bio i najbolji desni bek u Evropi. Posle trijumfa u Tokiju, otišao je u Švedsku gde je i završio karijeru.

Zli Zo

8. februara 1970. godine rođen je Alonzo Morning, nekadašnji američki košarkaš i jedan od najboljih centara u istoriji NBA lige. Igrao je za Šarlot, Nju Džersi, ali se proslavio tokom 15-godišnjeg staža u Majamiju, sa kojim je postavio mnoge rekorde i 2006. godine osvojio šampionski prsten. Zabeležio je sedam učešća na „ol-star" večerima, dva puta je bio najbolji odbrambeni igrač i najbolji bloker lige. Sa američkim „drim timom" ima zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000, „zlato" sa Svetskog prvenstva 1994. i „bronzu" sa SP 1990. Bio je poznat i po nadimku "Zli Zo".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online