Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 21.07.2010.
23:33
Vestionline A

Stević pobedio etapu, pa diskvalifikovan zbog "srednjeg prsta"

Srpski biciklista Ivan Stević diskvalifikovan je sa "Trke oko jezera Ćinghui" u Kini zbog nepristojnog gesta prilikom prolaska kroz cilj četvrte etape, koju je završio kao pobednik.

Članu profi tima Partizan Srbija poništena je pobeda i isključen je iz daljeg takmičenja, pošto je kao prvi na cilju četvrte etape podigao ruku sa ispruženim srednjim prstom. Steviću je oduzeta i nagrada za trijumf, a kažnjen je i sa 1.000 švajcarskih franaka.

Komesar Međunarodne biciklističke unije (UCI) Žan-Fransoa Komon izrekao je kaznu posle proglašenja pobednika.

"Morate da pokažete dužno poštovanje prema svima, gde god da se nalazite u svetu Taj prst je bio namenjen nekome, mene se ne tiče kome, ali to nije u redu i Stević mora da bude kažnjen", rekao je Komon.

Sportski direktor ekipe Partizana Dušan Banović rekao je da će prihvatiti odluku komesara i organizatora, ali da će se obratiti i Međunarodnoj biciklističkoj uniji (UCI), jer smatra da je kazna preoštra.

"Izvinjavamo se ogranizatorima i domaćinima, gledaocima i svim drugim vozačima. Nije nam prijatno zbog ovoga što se dogodilo. Još jednom moram da kažem da taj prst nije uperen ni protiv koga, već da je bio samo nepromišljena reakcija i davanje oduška, jer Stević nije pobedio u jakoj trci skoro tri godine", rekao je Banović.

Tridesetogodišnji Stević se, takođe, izvinio gledaocima, organizatorima i učesnicima u karavanu.

"Ne znam šta se dogodilo u mojoj glavi, pa sam napravio taj gest. Čim sam podigao ruku, znao sam da to nije trebalo da uradim, ali jednostavno, to je izletelo iz mene, nisam mogao da se kontrolišem. Molim sve koje je ovaj gest povredio za izvinjenje, nisam osoba koja vređa ljude. To što sam uradio nema veze sa kineskim narodom i zaista sjajnim domaćinima, kao i sa ostalim biciklistima iz karavana. Pogrešio sam, sada sam toga svestan i razumem da moram da budem kažnjen", rekao je Stević.

Direktor kluba Branko Banović razgovarao je iz Beograda, telefonom sa Ivanom Stevićem.

" Očajan je, plakao je posle izbacivanja sa trke, a kada sam ga pitao zašto je to uradio, nije imao objašnjenje. Sam je kriv, ali mislim da je ipak kazna preoštra. Obično se takvi prekršaju sankcionišu novčano, a njemu su oduzeli i pobedu", rekao je Banović.

"Partizan Srbija" je posle diskvalifikacije Stevića ostao sa trojicom vozača - Žoltom Derom, Esadom Hasanovićem i Nikolom Kozomarom.

U petoj etapi od jezera Ćinghui do turističkog izletišta Ostrvo ptica dugoj 120 kilometara pobedio je Jurij Metlušenko (Ukrajina, Amore Vita) u vremenu 2:42,36 sati, ispred Borisa Špilevskog (Rusija, nacionani tim) i Ruslana Telubajeva (Kazahstan).

Na 45. mesto plasirao se Nikola Kozomara sa 1,01 minut zaostatka, na 53. poziciji etapu je završio Esad Hasanović sa 1,04 minuta, dok je 75. Žolt Der sa istim vremenom.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online