Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 09.04.2018.
12:11
Vestionline A

Rosi: Markez je prljav, uništio naš sport!

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi optužio je vozača Repsol Honde Marka Markeza da ne poštuje svoje rivale posle njihovog kontakta na Velikoj nagradi Argentine.

EPA/Nicolas Aguilera
Momenat kada Markez izbacuje Rosija sa staze

Poznato je da Rosi i Markes već godinama imaju turbulentan odnos, a do njihovog novog okršaja je došlo na drugoj trci ovogodišnjeg Moto GP šampionata.

Mladom Špancu se ugasio motor pred sam start trke i umesto da se pomeri sa staze, on je pokušao da ga pokrene, pa je tako odložio početak akcije, zbog čega je kasnije kažnjen. Markes se na stazu vratio na samo začelje, ali je uspeo da se probije do pete pozicije do samog finiša, a na putu do toga je izbacio ’Doktora’ sa staze. Po završetku trke na njegovo vreme je dodato 30 sekundi, zbog čega je pao na 18. poziciju i ostao bez bodova.

- On se ne takmiči pošteno, on je "prljav" - ovim rečima Italijan se obratio medijima odmah posle trke koju je završio na 19. mestu, odmah ispod Markeza. - Strah me je kad je on na stazi, ovo je mnogo loša situacija jer uništava sport, nema poštovanja prema rivalima, nikad.

Rosi je apelovao na vođstvo Moto GP šampionata da urade nešto povodom Merkezovog preagreisvnog stila vožnje, podsećajuči na seriju incidenata koje je izazvao.

- Radi to svakome, u petak je nešto slično radio Vinjalesu i Doviciozu, uradio je meni tokom trke, išao tako isto na još četvoricu. Namerno to radi, nema tu greške. Gađa te u noge, između noge i motocikla, jer zna da tako neće on pasti, nego će pasti onaj na koga je krenuo - on se nada da će drugi pasti. Ako tako voziš, rizik je preveliki, opasnost velika. Ako tako budu i ostali krenuli da se ponašaju, neće biti dobro, ovo je opasan sport... Može gadno da se završi.

Italijana nije odobrovoljila pojava Markeza u boksu Jamahe posle trke želeći da se izvini. 

- To je vic, to je pi-ar. Pre svega, on nema m*da sam da dođe kod mene. Kao i uvek, dolazi sa nekim iz Honde, i to pred kamerama što mu je jako važno, jer on ne mari ni za koga, nego samo za sebe. Ne želim da pričam sa njim, ne želim ga blizu sebe, jer znam da to što želi da mi kaže nije iskreno.

Upitan da li će prihvatiti Markezovo izvinjenje ako ovaj to ponovo pokuša, Rosi je imao jasnu poruku:

- Nadam se da je dovoljno pametan da to ne uradi ponovo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online