Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 31.05.2018.
17:22
Tanjug A

Svetski kup u veslanju: Više od 1.000 učesnika na Adi

Regatna staza na Savskom jezeru u naredna tri dana pretvoriće se u najveću pozornicu svetskog veslanja na prvom ovogodišnjem Svetskom kupu, uz učešće više od 1.000 takmičara iz 42 zemlje.

EPA/MARTIN DIVISEK
Nenad Beđik i Miloš Vasić, učesnici Svetskog kupa na Adi, na podijumu posle osvajanja bronze na EP 2017. godine

- Veslački savez Srbije ima veliko iskustvo sa organizacijom ovakvih takmičenja na našoj prelepoj stazi. I ovoga puta ništa nismo prepustili slučaju, na vreme smo krenuli sa ispunjavanjem svih organizacionih zadataka i potpuno spremno dočekujemo start prvih trka. U odnosu na prošlogodišnji Svetski kup ove godine imaćemo gotovo duplo više učesnika i zbog činjenice da je termin znatno bolji - rekao je generalni sekretar Veslačkog saveza Nebojša Jevremović. 

On je iskoristio priliku da se zahvali Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije, koje je snažno podržalo organizaciju, zatim Gradu Beogradu i Javno-komunalnom preduzeću "Ada Ciganlija" i Svetskoj veslačkoj federaciji na ogromnom poverenju. 

Svetski kup se održava od 1997, a čine ga tri regate, posle čega se proglašavaju ukupni pobednici. Svetski kup u Beogradu je prvi ove godine, drugi će biti održan u Lincu (Austrija) od 22. do 24. juna, a treći u Lucernu (Švajcarska) od 13. do 15. jula. 

- Posle Svetskih kupova 2012. i 2017. i Evropskog prvenstva 2014. domaća publika imaće ponovo priliku da vidi neke od najboljih veslača i veslačica današnjice što bi trebalo da bude sasvim dovoljna pozivnica za sve ljubitelje veslanja i sporta uopšte da dođu na Adu. Ponosni smo na činjenicu da će se na Savskom jezeru ogledati mnogobrojni osvajači svetskih medalja sa šampionata u Sarasoti 2017. i učesnici Olimpijskih igara u Riju de Žaneiru. Na programu će biti ukupno 17 disciplina, od kojih je 14 olimpijskih i četiri u para veslanju. Najbrojniju reprezentaciju imaće Holandija sa 22 posade, prošlogodišnji pobednik Velika Britanija nastupiće sa 21 čamcem, Nemačka i Kina imaće po 20 posada - objasnio je Jevremović. 

Srbiju će predstavljati 10 takmičara - u skifovima Marko Marjanović, Miloš Vasić i Nenad Beđik, Miloš Stanojević u skifu za lake veslače, Aleksandar Beđik i Igor Đerić u dubl skulu, zatim u okviru razvojnog programa Svetske federacije dubl skul Vukašin Pivač i Dušan Slavnić, kao i ženski dvojac Nataša Zarić i Jovana Arsić. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online