Subota 8. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.07.2010.
21:42
Vestionline A

EP: Tomaševićeva šesta, Španovićeva osma

Srpska atletičarka Dragana Tomašević zauzela je šesto mesto u finalu Evropskog prvenstva u Barseloni u bacanju diska, dok je Ivana Španović zauzela osmo mesto u skoku u dalj.

Tomaševićeva je najbolji hitac ostvarila u prvoj seriji - 60,10 metara, što joj je donelo mogućnost da se oproba šest, a ne tri puta. Šesto mesto u Evropi nije razočaravajući rezultat za Tomaševiću koja je u Španiji imala cilj samo da uđe u finale.

Zlatnu medalju osvojila je Hrvatica Sandra Perković, koja je hitac (64,67m) za prvo mesto izbacila u poslednjoj, šestoj seriji i tako najviši podijum praktično preotela od Rumunke Nikolete Grase, koja je morala da se zadovolji bronzom sa hicem 63,48m.


Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je osmo mesto u skoku u dalj u finalu Evropskog prvenstva u Barseloni.

Španovićeva je iz šest pokušaja ostvarila daljinu 6,60 metara što je bilo dovoljno za osmo mesto u Evropi. Ona je u kvalifikacija bila bolja za tri santimetra, dok joj lični rekord iznosi 6,68m. Španovićeva je tako na svom prvom seniorskom EP ispunila cilj koji je bio ulazak u finale.

Zlatnu medalju, uz državni rekord Letonije, osvojila je Ineta Radevica sa skokom od 6,92 metara. Srebro je pripalo Nađi Gomeš iz Portugala, koja je imala skok iste dužine kao i Letonka, ali i više prestupa. Bronzu je uzela Olga Kučenko iz Rusije sa ostvarenjem od 6,84 metra.
 

Nava u finalu EP

 

Srpski atletičar Goran Nava plasirao se u finale u trci na 1.500 metara na Evropskom prvenstvu koje se održava u Barseloni. Nava je stazu u prvoj polufinalnoj grupi istrčao za tri minuta, 42 sekunde i 40 stotinki, što je bilo dovoljno samo za sedmo mesto. Najbolje vreme ostvario je Britanac Endi Bedeli sa 3:41.47.

 

Međutim, u drugoj polufinalnoj trci, koja je tempom bila brža od prve, Nava je mesto u finalu zaradio zahvaljujući tome što je za samo 22 stotinke bio brži poslednjeg takmičara kojem je izmakla borba za medalju. U drugoj polufinalnoj trci najbrži je bio španac Estevez (3:40.87). U finale su se plasirala po četiri najbolja iz dve polufinalne trke, kao i četvorica na osnovu rezultata.

 

Nava je prošle godine bio osmi u finalu dvoranskog EP sa vremenom od 3:48.65, ali je Srbin danas u Barseloni pokazao da može, uz dobru taktiku, bez problema da istrči ispod 3,4 minuta.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online