Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 26.01.2012.
14:23 >> 16:48h
Vestionline A

Smanjen kapacitet Arene, neće biti hrvatskih navijača

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije (RSS) Božidar Đurković rekao je da će kapacitet Beogradske arene u mečevima polufinala Evropskog prvenstva biti 14.800 mesta i da neće biti hrvatskih navijača.

Na tribinama će biti samo navijači Srbije

"Olučili smo da kapacitet u Beogradskoj areni za meč protiv Hrvatske bude 14.800 mesta. Molim sve navijače da sportski i korektno navijaju, kao i od starta prvenstva", rekao je Đurković i dodao da je to dogovoreno na sastanku predstavnika RSS-a, Evropske rukometne federacije (EHF), Rukometnog saveza Hrvatske i
Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Srbija igra protiv Hrvatske drugi meč polufinala u petak u 20.15 časova.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije će sa svim raspoloživim kapacitetima učiniti sve da ovaj spektakl bude organizovan na vrhunskom nivou. U dogovoru RSS i Hrvatskog rukometnog saveza organizovanog dolaska navijača Hrvatske neće biti", kazao je Đurković.

Hrvatski savez preporučio navijačima da ne idu u Beograd!

Hrvatski navijači najverovatnije neće doći organizovano u Beograd na polufinalni meč rukometnog prvenstva Evrope sa Srbijom, preneli su ranije danas mediji u Zagrebu.

"Pokušavamo da uradimo sve što je do nas, ali u ovakvim situacijama organizator je bespomoćan. Trebalo bi da dovede 50.000 policajaca da bi sve prošlo kako treba. Moramo da se prilagodimo teškoj situaciji. Jedino što mi možemo da preporučimo navijačima da uopšte ne dolaze u Srbiju, jer mislimo da je to najpametnije", rekao je potpredsednik Rukometnog saveza Hrvatske Zoran Gobac.

Hrvatska državna televizija navela je i da su pojedine turističke agencije otkazale aranžmane za dolazak u Beograd, što je potvrdio i predsednik tamošnjeg saveza Sandi Šola.

Grupa huligana u utorak uveče napala je u Novom Sadu i u Rumi kolone vozila sa hrvatskim navijačima koji su se vraćali sa utakmice protiv Francuske. Srpska policija nakon toga privela je 12 osoba koji su osumnjičeni za organizaciju napada.

Hrvatski navijači u Novom Sadu su, prema tvrdnjama očevidaca, tokom utakmica i posle njih više puta skandirali "Vukovar, Vukovar" i "Ko ne skače, pravoslavac je".

"To je potpuno neprihvatljivo. Ako smo mi osigurali navijačima Hrvatske da bez problema bodre svoj tim, očekujemo da navijanje bude maksimalno korektno. Poštovanje mora da bude uzajamno", rekao je predsednik RŠ Velimir Marjanović.

Utakmica polufinala rukometnog EP Srbija - Hrvatska igra se sutra od 20.15 u Beogradskoj areni.

Četvrtak 26.01.2012. 18:48
Sto se to nije desilo drugim navijacima a bilo ih je u izobilju. Onaj ko je trazio to je i dobio.
Četvrtak 26.01.2012. 15:01
Budale. Kaže onaj Lav Geršvin da će Srbija biti pošteđena poplava i zemljotresa, a još neki proricatelj kaže da nas čuva Svjatigor (?)... ali kako bilo da bilo, sad kad ovo čitam, vidim da nikada neće biti ovde mira, bar ne u skoroj budućnosti, i skoro da mi dođe krivo što Vezuv nije malo bliže, pa da se leeepo izlije preko svih nas, odneo nas više sve takve šuntave i mulaste, kad se nema druga posla...uuuhhh! I onda kako u ovom našem balkanoidnom leglu primitivizma da pametan svet opstane i ostane, toliki su pobegli i bežaće sa ovih trusnih prostora, glavom bez obzira.
Četvrtak 26.01.2012. 18:03
Smanjuje se kapacitet arene?! Ovo je verovatno da se tadicu toliko mili hrvati ne bi osetili inferiornima, pa da onemoguci Srbe da gledaju i navijaju za sopstvenu zemlju i reprezentaciju. Ili mozda nije mogao da sakupi 20 000 "podobnih" i "drugih srba" da atmosfera na utakmici bude kao u pozoristu, i da ga gazde iz Brisela pohvale kako je "ukrotio i pokulturio" Srbe.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online