Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 03.10.2015.
13:45
story.rs A

Đoković: Još se navikavam na burmu

Pošto je osvojio US open, jubilarni 10. Grend slem, koji je zapečatio holivudskim poljupcem sa suprugom Jelenom, najuspešniji srpski sportista Novak Đoković naglasio je dan kasnije koliko mu je važna podrška supruge.

instagram.com/@djokernole
Zaljubljeni: Jelena i Novak Đoković

Nole je gostovao na "Kanalu 7", američke TV mreže "ABC", a na pitanje voditelja kako uspeva da sačuva živce pred važne mečeve, odgovorio je: 

- Kao što i sami znate, prilično sam nervozan pred velike mečeve. Kada igram protiv jednog od najvećih rivala, uvek je velika tenzija na terenu, a ovog puta bila je još izraženija, jer je meč zbog kiše odložen tri sata. Očekivanja su bila velika, jer je US open jedan od najprestižnijih turnira. Ovo je za mene bio veliki izazov i izuzetno sam ponosan na to što smo moj tim i ja postigli.

Domaćini emisije potom su ga upitali kako se najradije okrepljuje posle iscrpljujućih mečeva, sugestivnim pitanjem da li je to možda šampanjac kojim se nazdravlja u čast pobede. 

- Još se navikavam na burmu. Moj sin ima već 11 meseci, baš pre nego što sam došao u ovu emisiju uživao sam igrajući se s njim. Mnogo mi znači kada Jelena i Stefan putuju sa mnom na turnire, jer mi pružaju ogromnu podršku i daju mi neophodan balans. Kada ostavim sportske torbe sa strane i prepustim se svetu u kome sam samo suprug i otac, to je potpuno drugačija i prelepa stvar.

Pristao je da otkrije i neke tajne njegove dominacije na terenu. Ishranu...

- Mnogi od nas imaju jutarnje rituale, a moj je da čim ustanem prvo popijem veliku čašu vode, ugrejanu na sobnoj temperaturi. Iznenadiće vas i druga stvar koju uradim posle toga, pojedem dve kašike meda. Svakog dana. Uzimam manuka med sa Novog Zelanda, ali dobri su i drugi tamni. Znam šta mislite sada: Ali, med je šećer! Da, jeste! Ali telu je neophodna fruktoza, a ona se nalazi u voću, nekom povrću i naročito u medu. Posle istezanja i laganih vežbi spreman sam za prvi obrok. Najčešće sebi napravim moćnu činiju doručka koja uglavnom sadrži musli bez glutena, orahe, lešnike, kikiriki, ulje od bundeve, iseckano voće, kašiku kokosovog ulja i mleko. Moj tipičan ručak je pasta bez glutena s povrćem. Paprike, svež paradajz, đumbir, brokoli, grašak, šargarepa… Kombinujem razne vrste povrća s pastom preko koje sipam maslinovo ulje i malo posolim. Tokom treninga uvek kod sebe imam dve boce energetskih pića, ali ne bilo kojih, već samo ona koja sadrže fruktozu. Nisu mnogo teška za stomak, a pomažu mi da se osvežim. Pre meča, kada želim da baš budem spreman i zagrejan, uzmem gel s malo kofeina. Tokom meča jedem sušeno voće ili sveže banane. Uvek gledam da uz sebe imam i dve kašike meda. Večeram kasno. Uvek je to proteinski obrok u vidu mesa ili ribe. To znači juneća, pileća šnicla ili losos. Najbitnije je da je organskog porekla. Što je hrana bliža prirodi, to je ishrana zdravija - rekao je Novak Đoković. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online