Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 06.02.2011.
15:34 >> 22:13h
Vestionline A

Fed kup: Srbija pobedila Kanadu 3:2

Ženska teniska reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Kanade rezultatom 3:2 u meču prvog kola Svetske grupe B Federejšn kupa koji se igrao u Novom Sadu. Srbija bi sledeći duel Fed kupa trebalo da igra u aprilu, a žreb će se održati ove nedelje.

Slavlje naših teniserki

Pobedu Srbiji donele su Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić, koje su savladale Šeron Fičkman i Mari-Eve Peletije rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (5), 6:4.

Aleksandra Voznijak je ranije danas pobedila Anu Jovanović rezultatom 2:0, po setovima 6:0, 6:4, dok je Bojana Jovanovski nadigrala Rebeku Marino 7:6, 6:3. Jovanovska je sinoć nadigrala Voznijack 6:4, 7:5, dok je Marino pobedila Aleksandru Krunić 6:3, 3:6, 7:5.

Srpske teniserke su odlično ušle u meč i brzo stigle do vođstva od 4:0. Kanada je smanjila na 4:1, a onda je naša selekcija povela 5:1. Od tog trenutka srpske teniserke su počele da greše i dozvolile protivnicama da smanje na 5:4. Jovanovska je servirala za osvajanje prvog seta, a Srbija je imala i set loptu.

Međutim, Kanađanke su uspele da se izvuku iz teške situacije i da naprave još jedan brejk. Kanada je potom povela 6:5, ali je Srbija izjednačila na 6:6. Pobednik prvog seta odlučen je u taj-brejku, koji je pripao Srbiji rezultatom 7:5. Prvi set je trajao nešto više od jednog časa.

Kanađanke su na početku drugog seta stigle do brejka i povele 2:0 u gemovima. Međutim, Srbija je serijom od 4:1 preokrenula rezultat i po prvi put povela 4:3 u drugom setu. Obe reprezentacije su potom osvojile po jedan gem, a Srbija je iskoristila drugu meč loptu i zasluženo je stigla do pobede.
 

Srpska teniserka Ana Jovanović izgubila je u Novom Sadu od Aleksandre Voznijak sa 2:0, po setovima 6:0, 6:4, čime je Kanada izjednačila na 2:2 u duelu Svetske grupe B Fed kupa.

Aleksandra Voznijak donela egal Kanađankama

Jovanovićeva je samo na početku drugog seta pokazala iskustvo zbog kojeg je određena da igra meč umesto 17-godišnje Aleksandre Krunić, kada je osvojila tri uzastopna gema, ali nije uspela da pruži jači otpor Kanađanki.

Jovanovićeva: Žao mi je

 

Srpska teniserka Ana Jovanović izjavila je da nije pružila željeni otpor Kanađanki Aleksandri Voznjak u meču prvog kola Svetske B Federejšn kupa.

 

"Mnogo mi je žao što nisam pružila jači otpor bolje rangiranoj suparnici. Mislim da sam mogla da dobijem drugi set, jer sam posle vođstva od 3:1 i 2:1 propustila mnogo šansi", rekla je Jovanović i dodala da su glavni uzroci poraza "velike oscilacije u igri".

Prethodno je vođstvo reprezentaciji Srbije donela Bojana Jovanovski koja je savladala  Rebeku Marino rezultatom 2:0, po setovima 7:6(3), 6:3.

U prvom setu viđena je prilično ravnopravna borba dve generacijski iste igračice. Prva do prednosti od brejka stigla je Srpkinja, koja u trećem gemu iskoristila tri vezane greške Kanadjanke i i povela sa 2:1. To nije poljuljalo samopouzdanje Marino, koja se odmah revanširala i napravila "ribrejk". Do kraja seta obe teniserke su, bez veće neizvesnosti, čuvale svoj servis pa se otišlo u taj-brejk u kojem imam nešto iskusnija i bolje rangirana Jovanoski uspela da slavi sa 7:3.

Iako je u drugom setu Marino brzo povela sa 2:0, to nije pokolebalo Jovanovsku, koja je preokrenula rezultat na 3:2 i potom fenomenalno odigrala osmi gem, čime je rešila duel. Vodila je Marino sa 40:30, ali je Bojana sa nekolik sjajnih poteza uspela da napravi "brejk" i potom ga potvrdi na svoj servis za konačnu pobedu.

Srbija bi sledeći duel Fed kupa trebalo da igra u aprilu, a žreb će se održati ove nedelje.

POVEZANE VESTI

Nedelja 06.02.2011. 21:16
Svaka ČAST...
Nedelja 06.02.2011. 21:52
Moze se i bez Ane i Jelene ! Njih dve kad se prikljuce ima da razvaljujemo :D
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online