Ponedeljak 27. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 21.03.2011.
02:06 >> 15:44h
Vestionline A

Novak: Dobio sam najvećeg igrača ikada!

Titulom na turniru u Indijan Velsu najbolji srpski teniser Novak Đoković ušao je u istoriju belog sporta i nije krio zadovoljstvo posle velike pobede nad Rafaelom Nadalom, ali je dodao "da je za njega Španac najbolji teniser svih vremena".

21 titula po redu za Novaka Đokovića

"Čestitam Rafi na sjajnom turniru, ali jednostavno morao je da izgubi u finalu. Uvek je lepo igrati protiv njega i za mene je on najbolji teniser svih vremena. Baš kao i ja, i Nadal je sjajno je počeo godinu i želim mu sve najbolje u nastavku sezone", istakao je Novak neposredno posle finalnom meča kojeg je dobio sa 4:6, 6:3, 6:2.

To je ujedno prvi put da je Novak dobio Nadala u direktnom okršaju za trofej. On mu se tako na najbolji mogući način, revanširao za poraz u finalu Indijan Velsa 2007. godine, kada je Španac slavio sa 6:2, 7:5.

"Mislim da ne postoje nepobedivi. Ovo jeste najbolji period u mojoj karijeri, ali niko nije nepobediv. Jednostavno, uvek želiš da igraš najbolje na svakom meču. Igram uz puno samopouzdanja. Osećam lopticu kako treba, izuzetno sam posvećen, imam veliku želi za pobedama i volju pred svaki meč. Idem dalje, definitivno neću ovde stati. Nadam se da ću moći da se oporavim i spremim za Majami", rekao je Đoković.

Novak smatra da je meč sa Nadalom prelomljen u finišu drugog seta.

"U ovom meču je sve bilo pitanje serija. Uspeo sam da osvojim onaj važan gem za 5:3 i onda je sve krenulo. Osetio sam da je to moj trenutak i da je tada trebalo da krenem napred i budem agresivan. To sam i uradio. Na kraju, samo nekoliko poena u finišu drugog seta su odlučili ceo meč", rekao je Đoković.

Novak je trijumfom protiv Nadala ponovio uspeh iz 2008. godine, kada je prvi put u karijeri osvojio taj turnir. On je tada u finalu bio bolji od Amerikanca Mardija Fiša, takođe sa 2:1, po setovima 6:2, 5:7, 6:3, pa ne čudi što je Indijan Vels jedan od Novakovih omiljenih turnira.

"Uvek je lepo igrati u Indijan Velsu. Ovde se uvek osećam veoma prijatno. Posebno bih želeo da zahvalim mojoj publici, koja je, kao i uvek, bila zaista fantastična", dodao je Đoković.

Novak, koji je tokom svečane ceremonije nosio kačket sa natpisom "Srbija", na kraju je, na sebi svojstven način, zahvalio svom timu i najavio nove uspehe.

"Na kraju želim da zahvalim mom timu, koji je malo lud, ali su dobri. Nadam se da ćemo i u nastavku sezone imati još mnogo ovakvih uspeha", istakao je najbolji srpski teniser.

Rafa: Izgubio sam od jednog od najvećih

 

Prvi teniser sveta je imao samo reči hvale za svog velikog prijatelja i rivala.

"Od srca čestitam Novaku, on je zaista veliki šampion. Izgubio sam ovo finale, ali sam izgubio od jednog od najvećih. Nadam se da ću se i naredne godine vratiti u Indijan Vels, pošto se ovde osećam kao kod kuće. Imao sam dobar turnir, ali poražen sam od trenutno najboljeg i nemam za čim da žalim", kratak je bio Rafa.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.03.2011. 08:07
napred nole. bices prvi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online