Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 17.04.2011.
14:02 >> 21:20h
Vestionline A

Fed kup: Srbija slavila u Slovačkoj 3:2

Fed kup teniska reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Slovačke ukupnim rezultatom 3:2, a odlučujući poen u borbi za opstanak u Svetskoj grupi Federejšn kupa dobijen je u dublu, koje su donele Jelena Janković i Aleksandra Krunić pobedom nad Danijelom Hantukovom i Magdalenom Ribarikovom rezultatom 2:1 (2:6, 7:5, 9:7), posle tri časa i 17 minuta igre.

Jelena Janković

Posle prvog dana i izjednačenog rezultata 1:1, Ana Ivanović je predala meč Dominiki Cibulkovoj zbog povrede pri 6:3, 3:3 za Slovakinju, a Jelena Janković je uspela sa pobedi Danijelu Hantuhovu rezultatom 6:2, 3:6, 7:5, čime je izjednačila na 2:2.

Aleksandra i Jelena su po prvi put igrale zajedno u dublu i prvi set su protiv Hanukove i Ribarkove olako izgubile, mada su Slovakinje imale dosta sreće u pogađale su linije, dok se naše reprezentativke nisu snalazile na terenu. U drugom setu je Slovačka povela sa 5:1, ali su naše teniserke uspele da se saberu i stignu do 5:6 u svoju korist. Malo potom je Krunićeva servirala, pa je naša reprezentacija uspela da osvoji set i uđe u veoma neizvesnu završnicu.


Treći set se igrao gem za gem uz po jedan brejk na obe strane sve do 5:5, kada Slovakinje oduzimaju servis našim teniserkama za 6:5. Ribarikova je potom servirala za pobedu, ali su Jelena i Aleksandra uzvratile brejk za 6:6 i uvele meč u pravu dramu u Slovačkoj (u svetskoj grupi se ne igra taj-brejk).


Jelena je odservirala dobro, a malo potom I Hantukova za novo izjednačnje – 7:7. Potom je Krunićeva donela prednost Srbiji nakon svog servisa od 8:7, a malo potom se drama završila jer su naše teniserke uspele da oduzmu servis domaćinima i pobede, jakog protivnika.
 

Teniska reprezentacija Srbije uspela je da izjednači na 2:2, pobedom Jelene Janković nad Danijelom Hantuhovom sa 2:1, po setovima 6:2, 3:6, 7:5

Hantuhova je mnogo bolje igrala i servirala u drugom setu, u drugom gemu napravila je brejk, koji je sačuvala do kraja i izjednačila na 1:1. Slovakinja, 33. teniserka sveta, nastavila je sa dobrom igrom na početku trećeg seta, posle brejka u trećem gemu i osvojenog servisa povela je sa 3:1. Jankovićeva je nakon toga zaigrala bolje i preokrenula na 5:4, a u devetom gemu nije uspela da iskoristi meč loptu.

Slovakinja je nakon toga izjednačila, a srpska teniserka je zatim vezala dva gema i posle dva sata i 47 minuta igre donela reprezentaciji Srbije drugi, izjednačujući poen.

Obe reprezentacije imaju po dva boda, a konačnog pobednika odlučiće meč u dublu.

Slovačka reprezentacija povela je sa 2:1 protiv Srbije u plej-ofu za popunu Svetske grupe Fed kupa, nakon što je Ana Ivanović bila prinuđena da zbog povrede trbušnih mišića preda meč Dominiki Cibulkovoj.

Učinila je koliko je mogla - Ana Ivanović

Ana je predala meč zbog hroničnih problema sa povredom stomačnih mišića pri rezultatu 6:4 za Slovakinju i 3:3 u drugom setu.

U prvom setu teniserke su na početku osvajale gemove na svoj servis sve do sedmog, kada je Cibulkova napravila brejk i povela sa 4:3. Ivanovićeva je nakon toga vratila brejk i izjednačila, da bi joj Slovakinja ponovo oduzela servis i povela. Cibulkova je zatim osvojila gem na svoj servis i za sat vremena igre povela sa 1:0.

U drugom setu Ana je krenula silovito i stigla do 3:0, ali su onda nastali problemi oko povrede trbušnih mišića, zbog koje je zajedno sa Novakom Đokovićem predala i finale Hofman kupa početkom godine. Srpkinja je uzela medikal tajm-aut ali ni to nije pomoglo, pa je predala meč pri rezultatu 3:3 u drugom setu.

Ana je u petak donela izjednačujući poen Srbiji pobedivši Danijelu Hantukovu sa 6:2, 6:4. Prvi poen za Slovačku osvojila je Cibulkova, pobedivši Bojanu Jovanovski sa 4:6, 6:3, 6:1.

POVEZANE VESTI

Nedelja 17.04.2011. 22:24
Bravo Srbijooo!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online