Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 09.06.2011.
12:14
Vesti A

Ana više neće sama

Bivša teniserka br. 1 i šampionka Rolan Garosa, shvatila je da je mnogo lakše uz dobar savet kvalitetnog trenera.

Nije dugo trebalo Ani Ivanović da shvati da je pogrešila, kada je u februaru odlučila da radi bez trenera. Sada očajnički pokušava da nađe pravog, ali je problem što se takva pitanja obično rešavaju pre no što se uđe u takmičarski ritam. Problem je u međuvremenu narastao, umnogome i zbog čestih povreda, a Ivanovićeva je dodatno izgubila veru u sebe. Zato se, gledajući sjajnu formu dugogodišnjeg prijatelja Novaka Đokovića, često pitala: "Možeš li da mi pozajmiš nešto samopouzdanja".


"Borba je. Mnogo uspona i padova... Kao i poslednjih par godina moje karijere. Želim nešto stabilnije. Znam da nije lako naći dobrog trenera, ali moram da razmišljam o tome", kazala je 23-godišnja teniserka, koja se za Vimbldon priprema na Aegon turniru u Birmingemu.


Nekada najbolja teniserka sveta pomislila je da će moći sama da prebrodi određene probleme, pa se početkom godine rastala sa trenerom Antoniom van Gričenom. Radila je samo sa sparing-partnerom. Ipak, već na martovskim turnirima, u Indijan Velsu i Majamiju, shvatila je da pogrešila, pošto je na turneji u SAD bila sigurnija nego u prvom delu sezonu, zato što je radila sa trenerom, Darenom Kejhilom, koji ima dogovor sa kompanijom Adidas, sponzorom Ane Ivanović.

"Razlika je kada te neko usmerava na pravi način", priznala je Ivanovićeva, koja neće moći da računa na stalnu pomoć Kejhila, jer Australijanac ima obaveze i prema drugim teniserkama. Slično je bilo i sa Svenom Grenefeldom, koji je sa mladom Beograđankom beležio najbolje rezultate.


"Ne želim više velike oscilacije, nego sigurnost, čvrstu strukturu, nekoga ko je dovoljno jak da može da izgura sve to. Ne želim ponovo nešto kratkoročno", zaključila je Ana Ivanović.

Teško naći pravog

Aninu staru formu pokušavali su da probude Dejvid Tejlor, Kreg Kardon, Hajnc Gintard, Antonio van Gričen. Svi, bezuspešno. Međutim, najgluplje bi bilo prekinuti potragu za novim saradnikom.


"Imam u glavi imena nekih ljudi, sa kojima bih volela da razgovaram, ali je to teško učiniti tokom takmičenja. Ipak, razmišljam o tome. Raspitujem se kod ljudi kako da pristupim celoj situaciji. Prvo treba da pronađem dobrog trenera. Drugo, on mora da bude posvećen. Takođe, i da je spreman da putuje. A, moramo i da se slažemo, jer bismo provodili dosta vremena zajedno. Da bi ti trener pomogao, mora dobro da te upozna. Mora da prepozna kada nisi voljan da pričaš i tako neke stvari. Teško je pronaći pravu osobu", zaključila je Ana koja će verovatno i na Vimbldonu biti usamljena, bar što se tiče trenerskog društva.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online