Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 11.06.2011.
15:05
Vestionline A

Nadal: Igram pod velikim pritiskom

Najbolje rangirani teniser sveta Rafael Nadal priznao je posle poraza od Žo-Vilfreda Conge u Kvinsu sa 2:1, po setovima 6:7, 6:4, 6:1, "da u poslednje vreme igra pod velikim pritiskom".

Poraz od Conge - Rafa Nadal

Španac je posle velike borbe uspeo da dobije prvi set u taj-brejku 7:3, ali je potom potpuno pao. Conga je iz gema u gem diktirao sve jači tempo i dobio je neizvesan drugi set 6:4, da bi u trećem potpuno deklasirao vodećeg igrača sa ATP liste - 6:1.

"Kada sam izgubio drugi set u meču sa Congom izgubio sam i koncentraciju. Negativna strana ovog duela je da sam ga izgubio, ali postoji i pozitivna: imaći nekoliko dana da se, pre svega psihički, okrepim. Mogao bih, stvarno, da budem malo opušteniji jer svakog dana igram pod pritiskom. To mi se dešava svakodnevno već četiri meseca", priznaje Nadal koji upravo četiri prethodna meseca svojim nastupima uspešno "izbegava" da ga Novak Đoković pretekne na liderskoj poziciji ATP liste.

Nadal je uspeo da izdrži najveći Noletov nalet, na Rolan Garosu, gde je odbranom titule a Đokovićevom eliminacijom u polufinalu, uspeo da ostane najbolje rangirani teniser na planeti. Isto mora da učini i na Vimbldonu.

"Sada ću da otputujem kući i odmorim se. Tek onda se vraćam u Britaniju gde ću sa velikom motivacijom zaigrati i na vimbldonskom turniru", kaže Rafa koji brani trofej i na najpoznatijem teniskom nadmetanju čiji je početak zakazan već za nedelju dana.

Pošto je i prošle godine na ovom turniru ispao u četvrtfinalu, Nadal je zadržao je bodove koje je imao posle Otvorenog prvenstva Francuske.

Novak Đoković je otkazao učešće u Kvinsu, gde je lane ispao u osmini finala, pa će izgubiti 20 bodova. Njegova procena da preskoči ovo takmičenje pokazala se kao dobra, jer Nadal umesto 45, ima 65 bodova više, ali je srpski teniser sačuvao snagu za Vimbldon, gde će imati drugu veliku priliku da pretekne Španca.

POVEZANE VESTI

Subota 11.06.2011. 17:42
Conga je sjajan igrac ali je daleko od Nadala, pa ipak je uspeo da ga nadigra. Nadalu je ovaj gubitak samo jedan u nizu gubitaka u poslednjem vremenu--on se jednostavno umorio---vremeje da se malo povuce i odmori da se spremi za Vimbldon, jer tamo ga ceka NAS DJOKOVIC, KOJI CE BITI U SJAJNOJ FORMI I IGRACE "SVE ILI NISTA"--ZA 1. mesto!! I Nadalu treba da je to jasno.....
Subota 11.06.2011. 22:18
razbice ga Nole .
Nedelja 12.06.2011. 07:27
cetiri finala i sva cetiri zaredom izgubljena od naseg cara NOLETA.....to se zove psiho bomba i stanje iz kojeg ce se Nadal tesko izvuci.....svaki sledeci mec protiv NOLA Nadal ce izgubiti videcete.....enigma zvana NOLE.......NOLE LEGENDO SAMO NAPRED
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online