Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 21.06.2011.
14:28 >> 22:49h
Vestionline A

Jankovićeva i Jovanovska ispale sa Vimbldona

Srpska teniserka Bojana Jovanovski eliminisana je već na startu Vimbldona, pošto je izgubila od Rumunke Simone Halep sa 2:0 (6:1, 6:2), dok je Jelena Janković izgubila od Špankinje Marije Hose Martines Sančes rezultatom 2:1 (5:7, 6:4, 6:3).

Jelena Janković potpuno razočarala na Vimbldonu

Najbolje rangirana srpska teniserka Jelena Janković završila je takmičenje na Vimbldonu u prvom kolu, pošto je poražena od Marije Hose Martines Sančes iz Španije.

Taj meč je trebalo da bude odigran u ponedeljak, ali je otkazan zbog kiše, a Sančesova ga je dobila sa 2:1, po setovima 5:7, 6:4, 6:3, posle dva sata i 20 minuta igre.

U narednom kolu, španska teniserka će se sastati sa Rumunkom Monikom Nikulesku, koja je pobedila Sibil Bamer iz Austrije sa 6:1, 6:1.

Srpska teniserka je dobila prvi set rezultatom 7:5. Jankovićeva je u prvom setu nekoliko puta spašavala brejk lopte protivnice, ali je uspela da zadrži svoj servis. Naša teniserka je napravila brejk u 12. gemu i prvi set dobila rezultatom 7:5.

Jankovićeva je dobila prvi gem u drugom setu, ali je naredna dva osvojila španska teniserka. Srpkinja je uspela da vrati brejk i da povede 3:2. Obe teniserke su potom osvojile po jedan gem. Jankovićeva je napravila nekoliko grešaka i dozvolila protivnici da dođe do vođstva od 5:4. Špankinja je na svoj servis uspela da dobije deseti gem i da izjednači na 1:1 u setovima.

Jelena je osvojila prvi gem u trećem setu. Obe teniserke su potom osvojile po jedan gem na svoj servis. Martinez Sančes je izjednačila na 2:2, a potom je u petom gemu napravila brejk i povela 3:2. Špankinja je držala prednost od dva gema do vođstva od 5:3, a onda je napravila još jedan brejk i zasluženo je stigla do pobede.

"Imala sam nezgodnu protivnicu za prvo kolo, ona je levoruka i imala sam malo problema što se tiče riterna, a ona ima specifičan stil igre gde menja ritam. Nije mi bilo lako da uđem u ritam i dobijem nekakvo samopouzdanje. Meni je ovo bio tek prvi meč na travi, tako da nisam imala sreće da izvučem ovakvu protivnicu", rekla je Jelena Janković posle meča.

Bojana Jovanovski - odmah završila takmičenje na Vimbldonu

Rumunka Simeona Halep je do trijumfa protiv Bojane Jovanovski došla ubedljivim rezultatom od 2:0, po setovima 6:1, 6:2, posle nešto više od jednog sata igre.

U narednom kolu, rumunska teniserka će se sastati sa boljom iz duela aktuelne šampionke Serene Vilijams i Francuskinje Aravan Rezai.

Halepova je bila sigurna na startu susreta, a potom je Jovanovski imala mnogo muke da zadrži svoj servis i Rumunka je uspela da udvostruči svoju prednost, a potom uz siguran servis gem dođe do 3:0. Naša teniserka je prvi gem na meču osvojila tek u četvrtom, ali je Halepova u narednim bila sigurna i uz još jedan brejk osvojila set sa 6:1.

Na startu drugog seta, viđen je jako dug gem i mnogo promena rezultata, a posle nekoliko prilika Jovanovski je uspela da povede sa 1:0, a Halepova je odmah uzvratila. Rumunka je u trećem gemu imala tri brejk lopte, ali je naša teniserka uspela da se vrati i osvoji taj gem za 2:1. Ipak, Halepova je sa četiri zaredom osvojena poena došla do prilike da servira za meč, koju je i iskoristila.

POVEZANE VESTI

Utorak 21.06.2011. 17:17
Od Jelene se nije ni ocekivalo bolje. Nju tenis vise ne interesuje, igra sa nula ambicije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online