Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 02.09.2011.
09:40
Vestionline A

Novak ekspresno do trećeg kola US opena

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković plasirao se u treće kolo poslednjeg gren slem turnira sezone, US opena. Đoković je u drugom kolu bez većih problema savladao Argentinca Karlosa Berloka rezultatom 3:0, po setovima 6:0, 6:0, 6:2. Meč je trajao 90 minuta.

Bez milosti prema protivnicima - Novak Đoković

Najbolji teniser sveta je odlično servirao, pogodio 78 vinera, napravio deset brejkova i zasluženo stigao do ubedljivog trijumfa. On će se trećem kolu sastati sa ruskim teniserom Nikolajem Davidenkom.

Novak je prvi set odigrao praktično bez greške. Srpski igrač je u ovom delu meča dva puta napravio brejk što je bilo dovoljno za 6:0 i 1:0 u setovima. Slična igra vidjena je i u drugom setu, koji je srpski teniser ponovo dobio bez izgubljenog gema.

Đoković je poveo 2:0 u trećem setu, a onda je Berlok došao do prvog gema na meču, što je oduševilo publiku u Njujorku. Argentinac je napravio brejk i smanjio na 2:1. Međutim, naš teniser je uzvratio ribrejkom za 3:1. Berlok se nije predavao i ponovo je oduzeo gem na servis rivala, koji mu je potom ponovo uzvratio ribrejkom za 4:2. Srpski teniser je zatim osvojio još dva gema i zasluženo je stigao do pobede.

Novak je posle meča priznao da su pojedini gledaoci bili razočarani što je duel trajao samo 90 minuta.

"Kada sam izlazio sa terena jedan čovek mi je rekao 'Slušaj, platili smo 100 dolara a ti si igrao samo sat i po vremena. Daj nam bar nešto drugo. Daj makar reket", rekao je najbolji teniser sveta i nastavio:

"Igrao sam dobro, dao sve od sebe da pobedim. A sa druge strane, obojica smo želeli da publici pružimo priliku da uživa. Bio je to lep osećaj. Prava teniska zabava. Dugački poeni, udarci kroz noge i tome slično. Treći set je bio veoma, veoma dobar".

Đoković će u trećem kolu igrati protiv Rusa Nikolaja Davidenka.

"Stvarno nije važno ko je prekoputa mreže. Uvek ste zainteresovani za pobedu. Nisam razmišljao o rezultatu, ali je u trećem setu publika počela da se znatno više 'uključuje' u svaki poen, a to nam je baš i bilo potrebno. Berlok je zaigrao bolje, imao je nekoliko direktnih poena, a onda smo sve digli na jedan viši nivo. Iskreno, osećao sam se fantastično na terenu tokom celog ovog meča. Nema šta mnogo tome da se doda kada igrate, a tenis vam se čini kao zabava", istakao je srpski teniser.

Uspešan start Zimonjića i Ljodre


Srpski teniser Nenad Zimonjić i Francuz Mikael Ljodra plasirali su se u drugo kolo poslednjeg gren slem turnira sezone, US opena u konkurenciji dublova.

Srpsko-francuski par je u prvom kolu nadigrao Amerikance Majkla Rasela i Donalda Janga rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (5), 7:6 (9).

 

Zimonjić i Ljodra sastaće se u drugom kolu protiv Španca Nikolasa Almagra i Argentinca Maksima Gonzaleza, koji su bili bolji od Austrijanca Andreasa Haider-Maurera i Slovenca Blaža Kavčića 6:2, 7:5.

 

Zimonjić i Ljodra su imali slabiji prvi servis od rivala, ali su bolje osvajali poena, posebno posle drugog. Interesantno je da su Amerikanci iskoristili jedinu brejk šansu dok su spasili čak sedam od osam prilika njihovih rivala.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online