Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 08.11.2011.
16:08
Vestionline, Blic A

Yahoo: Đoković mora da nauči da gubi

Poraz Novaka Đokovića od Keia Nišikorija u polufinalu Bazela bio je povod da na američkom sajtu “Yahoo”, osvane tekst o tome kako je vreme da najbolji teniser sveta nauči da gubi.

Nije gubitnik - Novak Đoković

Đoković je u 2011. godini došao do prvog mesta na ATP listi osvojivši pritom tri Grend slem titule, Australijan open, Vimbldon i US open, a u svega četiri doživljena poraza tri puta su ga omele povrede ili “povrede”, kako je pod navodnicima navedeno u pomenutom tekstu.

Poslednja od njih je upravo pomenuti meč sa Nišikorijem, koji je Japanac rešio u svoju korist rezultatom 2:6, 7:6(4), 6:0, a u tom meču Đoković se požalio na bol u ramenu.

“Nema nikakve sumnje da je Đoković bio povređen, to je moglo da se vidi i u govoru njegovog tela, ali nakon što mu je gel utrljan u rame izašao je na teren i brejkom došao do osvajanja prvog seta”, navodi se u tekstu “Yahoo”-a i dodaje:

“U drugom setu povreda je očigledno umanjila kvalitet njegove igre, a kako je Nišikori podigao svoj kvalitet, počeo je pravi dvoboj. Ali, nešto se u narednih nekoliko gemova desilo što se Đokoviću nije događalo često ove sezone: bio je nadigran. Nišikori je izvrsnom kretnjom i odličnim izborom udaraca iskoristio greške koje je Đoković i dalje pravio, a onda je zasluženo došao do 7:4 u taj-brejku. Ono što je potom usledilo nas je i najviše iznenadilo: Đoković je jednostavno odustao”, navodi se u tekstu na prestižnom američkom sajtu.

Ističući da se na terenu nije ništa dogodilo što bi pogoršalo povredu, “Yahoo” naglašava da Novak jednostavno nije bio zainteresovan u trećem setu, kada je

“Nišikori osvajao direktne poene, a Srbin ostajao nepomično, čak ni ne pokušavši da dođe do loptice. Đoković je možda povredio rame, ali ništa nije falilo njegovim nogama, što još više uvećava neučtivost njegovog zalaganja. U tenisu postoji čuveno ‘prokletstvo’ da i ako odustanete zbog povrede a i ako se ne zalažete upravo zbog povrede - ljudi će vas kritikovati. Đoković je hteo da pobedi u drugom setu, hteo je da dođe do finala i sastane se sa Rodžerom Federerom u njegovom dvorištu, ali kada stvari nisu išle kako je on očekivao, rešio je da se spakuje”, navodi “Yahoo”, a onda je usledio i oštar zaključak:

“To nije bilo sportski, a pritom je omalovažilo i fantastičnu pobedu 21-godišnjeg Japanca za kog će se govoriti ‘Ali, Đoković je bio povređen, vidi kako je igrao u trećem setu’. To nije fer, jer je Nišikori nadmudrio i nadigrao odlučnog Đokovića u drugoj deonici. A Novaku se tako nešto već dešavalo. Đoković je sav u osmesima i šalama kada pobeđuje, ali kada gubi njegov govor tela postaje mrzovoljan, kao da sam sebe žali. A i neverovatno je kako se često povrede dese kada stvari ne idu onako kako je očekivao. Đoković jeste sjajn igrač, najbolji na svetu u ovom trenutku i to uz prilično veliku razliku u odnosu na pratioce, ali malo više poniznosti kada ne ide sve po planu sigurno mu neće naškoditi. Najveći sportisti ne samo da pobeđuju sa stilom, već i gube časno”, zaključuje se u tekstu na jednom od najposećenijih sportskih sajtova u svetu.

Utorak 08.11.2011. 17:24
Bas briga Djokovica a i nas Srbe sta misli pisljivi Yahoo o njemu. Ako se Djokovic do sada nije dokazao, nece niko posle njega! PS: Federerer je oduvao toliko puta, da se njemu stvarno nema potrebe dokazivati.
Sreda 09.11.2011. 06:50
napravice njima Nole jos par serija bez poraza tako da ce ova primedba biti autdatirana odnosno nece imati razlog postojanja...
Utorak 15.11.2011. 18:39
Zivot je pun uspona i padova. Svi moramo da ucimo i pobede i gubitaka....Sve je veoma ljudski..... Nole ce se odmoriti i nastaviti svoj put ka pobedama! Napred Nole!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online