Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 13.12.2011.
12:28
Press A

Njukomb predviđa Novakov pad

Teniska legenda Džon Njukomb predviđa da se Srbin Novak Đoković neće još dugo zadržati na prvom mestu na svetu i da će ga u još u prvoj polovini 2012. godine sa trona ATP liste svrgnuti Švajcarac Rodžer Federer.

Džon Njukomb: Mislim da je sreća bila važan faktor u Novakovim uspesima

Trostruki šampion Vimbldona i osvajač ukupno sedam grend slem titula smatra da Novak od januara do jula 2012. godine ima previše bodova da brani i da neće uspeti da ponovi fenomenalan uspeh sa početka 2011.

"Mislim da će se Đoković mnogo mučiti u prvoj polovini 2012., jer je danak uzeo taj njegov nestvaran rezultat u 2011. Iako se dosta trudio da ostane na visokom nivou u završnici sezone, videlo se da nije mogao da izdrži taj tempo. Dobio je toliko mečeva i logično je da mora da dođe do određenog pada. To se videlo čak i na US openu, ali je na kraju uspeo da izvuče poslednje atome snage i osvoji ga", kaže Australijanac.

Skoro redovni kritičar Đokovića (velika pauza kod izvođenja servisa), Njukomb, još tvrdi da je sreća bila veliki faktor u istorijskom uspehu Srbina u ovoj godini (tri GS i pet Mastersa).

"Mislim da je sreća bila važan faktor u njegovim uspesima. Pre svega mislim na polufinale sa Rodžerom na US Openu. Ipak, Đoković je imao taj čudesan niz i biće mu veoma teško da to odbrani. Ne bi me čudilo ako se do kraja jula 2012. Federer ponovo jako približi tom prvom mestu", zaključuje slavni Australijanac i dodaje da sumnja da će Novakov drugi veliki rival Rafael Nadal uspeti da se oporavi, bar kada su dueli sa Srbinom u pitanju, od šest vezanih nokauta.

"Rafa je teniski "superteškaš". On pre 2011. godine nikada nije bio nokautiran, a onda je doživeo šest vezanih strašnih udaraca od Novaka za samo pola godine. Mislim da mu je tu samopouzdanje jako poljuljano i da je pitanje je da li će uspeti da popravi mentalni sklop", objasnio je Njukomb. 

POVEZANE VESTI

Utorak 13.12.2011. 13:42
"Sto je babi milo tojoj se i snilo..."
Sreda 14.12.2011. 15:06
Kada puno pricas a duhovno si prazan, onda pravis provale tj. bljuvotine i demantujes sam sebe! TENISKA LEGENDA Dzon kaze:" Novaku je sreca bila vazan faktor u njegovim uspesima"! Moje ubedjenje je da je rec o psihickoj stabilnosti Novaka, plus njegovo definitivno prelazenje u klasicnog profesionalca. TENISKA LEGENDA Dzon za Nadala kaze: doziveo je sest strasnih udaraca od Novaka za samo pola godine! Upravo ovde Teniska legenda gresi(brljavi do daske), pa kako je moguce imati toliko srece i pobedjivati kralja sljake? Njega ni slavni Federer nije RASTURIO kao sto je NOLE. Moze li se postaviti pitanje pa zasto Federer nije imao sest puta srecu da rasturi NADALA. NOVAK JE BEZ SUMNJE TALENA
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online