Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 28.02.2012.
13:26
politika.rs A

Teško je biti Novakov brat

Jedan Đoković je zatvorio prošli turnir u Dubaiju (tvrda podloga, 1.700.475 dolara), drugi ga je sada otvorio. Ali, dok je Novak pre 12 meseci osvojio pehar, Marko je juče eliminisan u prvom kolu.

Srednji Đoković je poražen od Rusa sa kazahstanskim pasošem Andreja Golubjeva sa 6:3, 6:2, ali nije razočarao. Golubjev je, osim na ATP listi, veliku prednost imao i u činjenici da je prošao kvalifikacije, da se napunio samopouzdanjem posle tri pobede, ali Đoković je bolje počeo.

Kada je dvadesetogodišnji broj 869 iz Srbije poveo sa 3:1 protiv nervoznog Kazahstanca (143. na svetu), rodila se nada da bi turnir mogao da počne senzacijom, ali u nastavku su stvari brzo došle na svoje mesto.

"Meč je odlučio psihološki pritisak, nisam dobro igrao važne poene", objasnio je Marko zašto nije zadržao vođstvo.

"Ja sam se povukao nazad, jer je on udarao sve jače i jače. Meni je čast što sam uopšte ovde, dao sam sve od sebe, ali nije vredelo".

Marko Đoković je prošle godine izgubio 10 meseci zbog operacije zgloba i sad polako hvata zalet.

"Sledeći turnir je čelendžer u Sarajevu, gde treba da dobijem posebni poziv. Pa onda nastavljam sezonu na šljaci koja mi je omiljena podloga, ali nisam igrao na njoj dve godine zbog povrede. Posle ću na nekoliko fjučersa pa na Srbija open i nadam se da ću tu proći bolje".

Novak je posmatrao meč u Klubu avijacije.

"Nije mi ništa posebno rekao pre izlaska na teren. Samo, opusti se i pruži maksimum. I, da igram svoju igru, jer samo tako imam šanse".

Večita poređenja sa starijim bratom su neizbežna.

"Mnogo je i pozitivnih i negativnih posledica takve činjenice. Finansijski je dobro, jer imam sve što mi je potrebno, od trenera do uslova za rad. Ali, negativan je ogroman pritisak. Svi očekuju da igram kao Nole, što je veoma teško. Pokušavam da to zaboravim, trudim se da mislim da je on samo moj brat i ništa više".

Braća se nadmeću u svemu

 

Ko je bolji teniser među braćom Đoković – zna se. A ko je bolji fudbaler?

 

"Ne mogu da kažem, možda će se Nole naljutiti. Ja sam bolji u plej-stejšnu. Šta god da igramo, trudimo se da budemo bolji jedan od drugoga. Uvek želim da ga pobedim".

Kolege iz Engleske je interesovalo da li je otac Srđan izabrao tenis za Marka.

"Ne, ja sam ga izabrao. Ceo život sam gledao Novaka, sećam se i kada je sa samo šest godina počeo da igra na Kopaoniku. Pratio sam ga sve te godine, trenirao pored njega. On je bio moj idol. Otac mi je rekao da mogu da radim šta god poželim, jer je to moj život, a ja sam izabrao tenis".

Mnogi kažu da je Markov način igranja veoma sličan Novakovom.

"Ne znam, ali ako je tako, to je verovatno zato što smo najčešće imali istog trenera".

Čime bi bio zadovoljan kada završi karijeru?

"Kada bih dostigao maksimum. Bio to plasman u top 10, top 50 ili top 500, ako je to moj maksimum, biću srećan".

Marko nije, kao Novak, objavio rat glutenu.

"Nisu svi ljudi isti, zato tražim ono što meni odgovara. Novak me savetuje o svemu, šta da radim, kako da treniram".

Golubjev kaže da je bilo teže nego što je očekivao prema razlici u rejtingu.

"Počeo sam nervozno, jer me servis nije služio. Srećan sam zbog pobede. Nisam se uplašio prezimena protivnika, on je kao i svi mi ostali". 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online