Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 08.06.2012.
19:12 >> 20:23h
Vestionline A

RG: Đoković "počistio" Federera za finale

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u finale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je u polufinalu savladao Švajcaraca Rodžera Federera sa 3:0, po setovima 6:4, 7:5, 6:3.

Razbio - Novak Đoković

Novak Đoković će u finalu u nedelju igrati sa prošlogodišnjim šampionom Rafaelom Nadalom koji je u polufinalu savladao zemljaka Davida Ferera sa 3:0.

Nole se pobedom revanširao Federeru za poraz prethodne godine u polufinalu Rolan Garosa. Ukoliko trijumfuje u nedelju srpski teniser će postati tek treći teniser u istoriji koji je uspeo da osvoji četiri Gren slem turnira u nizu.

Iako je drugi meč polufinala kasnio zbog kiše, to ni malo nije umanjilo doživljaj vrhunskog sportskog događaja, kao što je svaki susret Novaka Đokovića i Rodžera Federera. Ovog puta možda superornije nego ikad pre Novak je nadigrao velikog rivala u tri seta.

Do brejk šanse prvi je došao Federer i odmah je iskoristio u petom gemu prvog seta, ali njegova radost potrajala je samo četiri minuta, jer je istom merom uzvratio Nole i izjednačio na 3:3. Ubrzo je Nole posle rezultata 5:4 na servis Federera stigao do dve brejk i set lopte i iskoristio ih za 6:4.

Najbolji teniser sveta nastavio je s dobrom igrom, ali je Fedrer uz dva brejka stigao do visokih 3:0. Ipak, Nole je velikim povratkom najpre smanjio, a potom i izjednačio na 4:4. Ubrzo Srbin pravi novi brejk za 7:5, što je bio prelomi trenutak ovog meča.

Treći set je obilovao lepim potezima, ali Švajcarac je izgubio samopouzdanje, dok je srpski teniser igrao sve ubedljivije za konačnih 6:3.

"Uvek je teško igrati protiv Federera, a pogotovo ga pobediti u tri seta, ali eto uspeo sam. Sada želim da uživam u pobedi koju sam ostvario i dobro se pripremim za finale protiv Nadala. Sledi mi prvo finale u Rolan Garosu sa čovekom koji je izgubio samo dva ili tri meča u karijeri, ali ja jako dobro znam šta mi je činiti. Tu i tamo pomislim na istorijsku priliku koju imam na ovom turniru, ali ja se trudim da svaki meč odigram posebno kao da je najvažniji. Danas sam odigrao najbolji meč na ovom turniru i to me raduje", rekao je Đoković posle meča. 

Pobedniku Rolan Garosa će pripasti milion i 240 hiljada evra.

POVEZANE VESTI

Petak 08.06.2012. 19:37
NOOLEEE REKETOM TI MAHNIII... NEKA CRKNUU SVI NAŠI DUŠMANIIIII....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KRALJ SE OSVETIO ZA ONAJ PRST !!!!!!!!!
Petak 08.06.2012. 19:30
Ode mali roze, ajd, nek mu je laka crvena zemlja... Nole osvaja Garros!
Petak 08.06.2012. 19:42
Cestitam ti od Srca nas dragi NOLE! Zaista si ga pocistio ili oduvao.Posebno treba pomenuti i istaci tvoju psiholosku stabilnost tokom celog meca. PS. budi ovakav i u svetu Nedelju i udji u istoriju velikana svih vremena. Pozdrav od DUKIJA!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online