Četvrtak 6. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 07.02.2010.
16:27
Vestionline A

Fed kup: Srbija izgubila od Rusije 2:3

Teniska reprezentacija Srbije poražena je u četvrtfinalu Svetske grupe Federejšn kupa od selekcije Rusije ukupnim rezultatom 2:3. Pobednika duela odlučio dubl u kojem su najbolje srpske teniserke izgubile od Kuznjecove i Klejbanove sa 0:2. Ranije je u singlu Jelena savladala Kuznjecovu, dok je Ana ubedljivo poražena od Klejbanove.

Drugog dana ovog takmičenja koje je održano u beogradskoj Areni, Jelena Janković pobedila je Svetlanu Kuznjecovu rezultatom 2:1 (6:3, 4:6, 6:3), čime je donela prednost Srbiji protiv Rusije od 2:1, ali je u drugom meču dana Ana Ivanović poražena od Alise Klejbanove sa 2:0 (6:2, 6:3), čime je rezultat između ovih selekcija izjednačen na 2:2.

Ukupnog pobednika odlučio je meč dublova, u kojem su Jelena i Ana poražene od Kuznjecove i Klejbanove, a koje su nasupile umesto najavljenog dubla Duševina i Pavljučenko, rezultatom 0:2, po setovima 1:6, 4:6.

Jankovićeva je u singlu protiv Kuznjecove sjajno počela meč, odličnim servisom i izuzetno raskošnim udarcima iznenadila je Ruskinju. Posle nešto više od 30 minuta Jankovićeva je povela sa 5:1. Sopstvenom nepažnjom u finišu prvog seta dozvolila je Kuznjecovoj da smanji na 5:3, ali je potom na svoj servis ipak uspela da osvoji prvi set - 1:0.

U drugom delu meča u daleko neizvesnijoj borbi Ruskinja je uspela da poveže konce u svojoj igri i dođe do prepoznatljivih udaraca, ali je Jelena u trećem setu pri rezultatu 3:2 oduzela servis Kuznjecovoj i posle svog servisa došla do 5:2, što je bilo presudno za konačan ishod duela.

U drugom meču dana Ana Ivanović je ubedljivo izgubila od Alise Klejbanove sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3.

Ruskinja je sjajno otvorila meč i posle dva brejka povela je sa 4:0, što je bila dovoljna prednost da na svoj servis završi prvi set rezultatom 6:2. 

U drugom setu srpska teniserka je pružila bolji otpor, ali loš prvi servis, kao i nekoliko neiznuđenih grešaka pri odigravanju bitnih poena, bili su dovoljni da Klejbanova privede meč kraju sa 6:3.

U dublu "neiskusne" (samo jednom igrale zajedno u dublu) Ana i Jelena nisu pružile preveliki otpor Ruskinjama, koje su prvi set rešile u svoju korist sa 1:6 samo 26 minuta.

U drugom setu Srbija je imala prednost od 4:3 i servis, kada se Ivanovićeva požalila na povredu desnog ramena i trenutnu slabost. Ana je nastavila meč, ali su Kuznjecova i Klejbanova bez ikakvih problema dobile naredna tri gema i izborile plasman u polufinale gde ih čeka reprezentacija SAD, koja je sa 4:1 savladala Francuskinje.

U drugom polufinalu sastaće se aktuelne šampionke, Italijanke, i Češka.

Srbija će u sredu saznati protivnika (Australija, Estonija, Belgija ili Slovačka) sa kojim će igrati u aprilu u duelu za opstanak u Svetskoj grupi.

Vraneš: Neiskustvo u dublu presudilo

"Pribojavali smo se da bi dubl mogao da odluči pobednika i to se upravo desilo. Teško je igrati u Fed kupu ako sa neiskusnim igračicama igraš u dublu. Šteta je što se nama tako zadesilo, ali čestitam Rusiji na pobedi i želim im puno sreće u polufinalu. Čestitao bih i mojim devojkama koje su dale maksimum, borile se koliko su mogle i hvala im što su došle. Sve misli sada usmeravamo na april kada ćemo pokušati da izborimo opstanak u Svetskoj grupi", rekao je posle meča selektor Srbije Dejan Vraneš.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online