Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 07.06.2013.
12:42 >> 21:50h
Vesti A

Kraj pariskog sna: Nadal slavio protiv Đokovića posle velike drame - 9:7 u petom setu!

Posle velike drame i petog seta koji je trajao 82 minuta, ukupno 277 minuta igre, Španac Rafael Nadal je slavio protiv Novaka Đokovića u polufinalu Rolan Garosa rezultatom 6:4, 3:6, 6:1, 6:7 (3:7), 9:7.

 Kraj u polufinalu Rolan Garosa za Novaka Đokovića
 

Najbolji svetski teniser je poražen u dugo očekivanom duelu, protiv čoveka koji je samo jednom poražen na Rolan Garosu, i to sada već davne 2009. godine, a u karijeri je osvojio čak sedam šampionskih pehara u Parizu. Posle fantastične borbe, posustao je u 16. gemu petog seta.

Naravno, Đoković je bio razočaran posle meča, dok Nadal nije krio zadovoljstvo zbog velike pobedem a u finalu će igrati protiv zemljaka Davida Ferera.

Tekstualni prenos polufinalnog duela dva najveća favorita ovog turnira

NOVAK ĐOKOVIĆ - RAFAEL NADAL 4:6, 6:3, 1:6, 7:6 (7:3), 7:9

Prvi set

Prvi gem je Novak dobio bez izgubljenog poena, a u drugom se Rafael Nadal izvukao posle duže borbe.

Pomučio se Đoković u petom gemu, ali sačuvao servis - 3:2.

Tri brejk lopte je imao Nadal u sedmom gemu i poslednja mu je donela prednost u prvom setu - 4:3. Ispostavilo se da je ovaj gem presudno uticao na prvi set koji je Španac dobio sa 6:4.

Drugi set

U petom gemu je krenulo dobro po Novaka, ali je serijom grešaka omogućio brejk Nadalu koji je poveo sa 3:2.

Prvu priliku da oduzme servis Špancu u ovom meču Novak nije iskoristio, u šestom gemu, pa ni drugu, ali jeste treću - 3:3.

Prvom dvostrukom servis greškom na meču, u osmom gemu, Nadal je omogućio brejk loptu Đokoviću, koju je sa zadovoljstvom prihvatio - 5:3, a onda završio set u kojem je vezao četiri gema - 6:3.

 Duel za pamćenje: Novak Đoković i Rafael Nadal

Treći set

Prvi poen u trećem setu je bio i najduži na meču do sada. Očekuje nas još mnogo uzbuđenja do kraja. 

Nadal je iskoristio prvu brejk šansu u trećem setu, u drugom gemu. Presudila je pogrešna odluka sudije, koji je sišao sa stolice na poziv Nadala i potvrdio njegovu sumnju da je loptica u autu, ali je kompjuterska grafika pokazala drugačije, odnosno da je pogodila spoljni deo linije. Nažalost, na Rolan Garosu igrači ne mogu da zatraže pomoć "oka sokolovog", pa je sudijska odluka poslednja.

Novak gubi još jedan servis - 0:4.

Ipak se budi u završnici Đoković i ne dozvoljava da se set završi sa nulom, što bi bilo prvi put u istoriji njihovih međusobnih duela, a ovo je 35, da jedan od igrača ne uzme nijedan gem u setu - 1:5.

Španac lagano privodi kraju ovaj set na svoj servis - 6:1.


Nažalost, srpski teniser Nikola Milojević je poražen u polufinalu juniorskog Rolan Garosa.

Četvrti set

Brejk Nadala u sedmom gemu, ali Đoković uzvraća odmah i onda preokreće rezultat - 5:4.

Nadal je uspešno servirao za opstanak u četvrtom setu - 5:5.

Novi brejk Nadala za 6:5, ali ponovo uzvraća Novak. Nastavlja se drama u Parizu, iako je Rafael bio na dva poena od kraja meča.

Fantastičan taj brek Novaka Đokovića - 7:3. Srpski teniser je izborio peti set posle 58 minuta igre u četvrtom setu! 


Nažalost, posle Nikole Milojevića, u polufinalu je stala i Nina Stojanović, u juniorskom dublu.

 Iscrpljujući meč: Novak Đoković

Tri puta u istoriji su Đoković i Nadal igrali odlučujući set na šljaci (doduše, sva tri puta se igralo na dva dobijena) i svaki put je trijumfovao Španac. Da li je vreme za naplatu dugova u prvom petom setu na šljaci u istoriji međusobnih okršaja ova dva tenisera?

Peti set

Novak je oduzeo servis Nadalu, ali se onda namučio u sledećem gemu. Ipak, uspeo je da osigura brejk - 2:0.

U osmom gemu Rafael nije iskoristio prvu brejk loptu. Pri "đusu" Novak je imao "zicer", ali se posle smeča naslonio na mrežu i telom prešao na stranu protivnika, pa je umesto toga Nadal dobio novu brejk loptu, ali je nije iskoristio. Ipak, treću je realizovao - 4:4.

Čuvala su servis oba tenisera sve do 16. gema, kada je Novak potpuno pao i dozvolio Nadalu da veže tri meč lopte, što mu je bilo više nego dovoljno. Iskoristio je prvu za veliko slavlje na terenu - 9:7.

 Tuga najboljeg tenisera sveta na kraju meča

POVEZANE VESTI

Petak 07.06.2013. 16:34
Idemo nole, svetski mega giga ultra care !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online