Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 06.07.2013.
15:18 >> 00:35h
"Vesti", Beta A

Vimbldon: Đoković i Marej za istoriju (15 časova)!

Britanci sanjaju prvi trijumf jednog domaćeg tenisera posle 77 godina, ali na tom putu im stoji svetski igrač broj jedan.

Teniski "blizanci": Novak Đoković i Endi Marej boriće se za titulu na Vimbldonu
 

Neumorne noge, dvoručni bekendi, ista istrajnost u odbrani, isto oklevanje da se izađe na mrežu, efikasnost prvog servisa i mnoge druge podudarnosti pokazaju koliko ima sličnosti između ove dvojice igrača, rođeniih u razmaku od nedelju dana pre 26 godina. Čak im je i visina slična, a razlika je samo u dva centimetra.

Finale od 15 časova

Finale Vimbldona između Novaka Đokovića i Endija Mareja na programu je danas od 15 časova (CET), a u subotu je u ženskom finalu trijumfovala Francuskinja Marion Bartoli protiv Nemice Sabine Lisicki.

Sličnosti na stranu, velika razlika između dvojice igrača je njihov karakter. Đoković je uvek nasmejan, spreman za šalu, spreman da zabavlja publiku i uvek pokazuje otvorenu ličnost karakterističnu za Južne Slovene.

Marej, sa druge strane, jedan je od najstrožijih igrača na terenu, a čak ni velike pobede, ni svetla reflektora ne mogu da mu izvuku iskren osmeh.

Najveća i najočiglednija razlika među njima su, međutim, rezultati. Srpski reprezentativac bi danas mogao da se penzioniše i da se pohvali velikom karijerom od šest grend slem titula, uključujući i Vimbldon 2011, dva mastersa, Dejvis kup i prvo mesto na ATP listi.

Britanac je daleko od ispunjenja svih svojih snova, čak i pošto mu je pao veliki teret s leđa kada je prošle jeseni osvojio svoj prvi grend slem, pobedivši Đokovića u finalu Ju-Es Opena.

Eventualni trijumf na Vimbldonu u svom drugom finalu bi ga definitivno uvrstio u heroje nacije, koja već 77 godina očekuje domaćeg pobednika u najstarijem i najprestižnijem grend slemu.

Duel Đokovića i Mareja daleko je od sukoba stilova koji donosi izuzetne mečeve kao što su sudari Rodžera Federera i Rafaela Nadala, ili ranije Pita Samprasa i Andrea Agasija ili još ranije Bjerna Bora i Džona Mekinroa.

Rivalstvo Đokovića i Mareja više podseća na mečeve između Matsa Vilandera i Ivana Lendla, trenutno trenera Britanca, koje su ljubitelji tenisa pratili tokom osamdesetih godina prošlog veka.

Finale Australijan Opena u januaru, koje je dobio Đoković, bilo je
razočaravajuće za gledaoce.

Seriji možda trebaju bolje okolnosti da bi postala epska. Njih dvojica su vladari tenisa u poslednjih godinu i po dana, osim na šljaci, na kojoj je suvereni vladar i dalje Nadal.

Centralni teren Vimbldona pruža im savršeno okruženje, u kome je do sada odigrano mnogo antologijskih mečeva.

Đoković i Marej su se na njemu sastali prošle godine u polufinalu Olimpijskih igara, a tada je pobedio Škot, ali nikada u finalu grend slema.

Finale će najverovatnije biti neizvesno, ali svetski broj jedan, koji je osigurao tu poziciju bez obzira na ishod, naizgled ima malu prednost. U međusobnim susretima Đoković vodi 11:7, a u finalima grend slemova to je 2:1 i trenutno deluje malo sigurnije nego njegov prvi pratilac na ATP listi.

Mareju se predviđao otvoren put do finala posle eliminacije Federera, Nadala i Žo-Vilfreda Conge, ali je on ipak igrao pet setova protiv Fernanda Verdaska u četvrtfinalu i onda četiri u polufinalu protiv Jiržija Janoviča.

Đoković je u petak takođe igrao pet setova protiv Huana Martina Del Potra u meču koji su mediji ocenili kao pravo remek-delo.

POVEZANE VESTI

Nedelja 07.07.2013. 14:23
Samo neka se Đoković pravi Englez i gazi pred sobom,nema milosti .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online