Ponedeljak 27. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 08.03.2010.
01:05
Vestionline, B92 A

Đoković: Publika mi dala snagu da pobedim!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da su Amerikanci Džon Izner i Sem Kveri sve iznenadili dobrom igrom koju su pokazali u "Beogradskoj areni", jer su odigrali veoma iskusno i na visokom nivou.

Teniski reprezentativci Srbije burno su proslavili plasman u četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa, a nakon odlučujuće pobede Novaka Đokovića nad Džonom Iznerom (3:2) svi igrači i članovi stručnog štaba poleteli su u zagrljaj našem najboljem teniseru.

"Amerikanci su sve iznenadili, uključujući i nas, zaista nismo očekivali ovako snažan otpor. I Izner i Kveri bili su sjajni, strpljivi i motivisani, igrali su kao da su iskusni u Dejvis kupu. Ipak, mi smo bili složni, jedinstveni, a uz to smo imali i i ogroman motiv da konačno prođemo prvo kolo. Zajedno smo ostvarili najveći uspeh u istoriji srpskog tenisa. Publika mi je bila izvor snage u trenucima kada mi se činilo da sam izgubio svaki atom energije", rekao je Đoković.

"Publika je bila neverovatna, naročito danas, mada su nam pomogli tokom sva tri dana. Istina je da je bilo i nekih nepotrebnih komentara u toku poena, ali to je sve bilo sa najboljom namerom, svi su bili puni emocija i želeli da pobedimo", dodao je Novak.

Drugi igrač sveta je poručio da će i u predstojećem četvrtfinalnom meču protiv Hrvatske, od 9. do 11. jula u Splitu, pružiti maksimum za još jedan veliki uspeh reprezentacije Srbije.

"Rasterećnije ćemo ući u taj okršaj, jer smo se prvi put plasirali u četvrtfinale. Oni imaju prednost domaćeg terena, što igra vrlo bitnu ulogu - tu je podrška publike, imaju i mogućnost da biraju podlogu. Ipak, naš tim je takav da možemo da se prilagodimo svakoj vrsti terena. Ponovo je u pitanju nezgodan termin, nove promene uslove posle Vimbldona. Ipak, kada igrate za svoju zemlju, uvek nađete snage i energije da odigrate na najvišem nivou. Najvažnije je da budemo zdravi", zaključio je Đoković.

Amerikanac Džon Izner, koji je u tri dana pokazao da je odličan teniser, rekao je nakon meča da je Srbija zasluženo trijumfovala.

"Novak je odlično riternirao, napravio sam nekoliko duplih servis grešaka u ključnim poenima što mi inače nije karakteristika. U petom setu me je to koštalo pobede. Novak svakoga može da pobedi, Srbija ima fantastičan tim i mogu daleko da doguraju, mogu svakoga da pobede. Znao sam da moram da odigram najbolje da bih imao šansu. On je talentovan, skidam mu kapu, zaslužio je pobedu", rekao je Izner, a onda se osvrnuo i na atmosferu u beogradskoj Areni.

"Bilo je vrlo zabavno igrati pred publikom iako nisu navijali za mene. Bili su sjajni, ne igra se svaki dan u ovakvoj atmosferi. Sledeći turnir je Indijan Vels, pokušaću da ne dozvolim da ovo utiče na mene i da nastavim sa dobrim parijama ove sezone", rekao je Izner nakon meča.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online