Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 02.07.2014.
12:10
Vesti A

Odmorite se od fudbala, danas je dan za tenis: Đoković protiv Čilića, igra i Nadalov "dželat"

Glavni događaj početka ovog leta je svakako Svetsko prvenstvo u Brazilu, koje je okupilo najbolje fudbalere sveta, ali sa uzbuđenjima ne zaostaje ni najveći teniski turnir na svetu - Vimbldon. A danas, kada je odmor u Južnoj Americi, sva pažnja je usmerena ka Ostrvu.

 Novak Đoković na Centralnom terenu
 

Srbija je ostala sa tri nade među seniorima - Novakom Đokovićem u singlu i Nenadom Zimonjićem i Bojanom Jovanovski u igrama parova.

Preostali srpski predstavnici na Vimbldonu

 

Danas

Singl - četvrtfinale

Novak Đoković (prvi nosilac) - Marin Čilić (Hrvatska, 26.)

Miks - drugo kolo
Bojana Jovanovski/Mate Pavić (Hrvatska) - Horija Tekau (Rumunija) - Sanija Mirza (Indija, šesti) 3:4 trenutni rezultat

Miks - osmina finala
Nenad Zimonjić/Samanta Stosur (Australija, 15. nosioci) - Erik Butorac (SAD)/Timea Baboš (Mađarska).

 

Sutra

Dubl - četvrtfinale
Nenad Zimonjić/Danijel Nestor (Kanada, treći) - Leander Paes (Indija)/Radek Štepanek (Češka, peti) ili Žan-Žulijen Rožer (Holandija)/Horija Tekau (Rumunija, 11.)

Prvi nosilac na Vimbldonu će danas na teren u četvrtfinalu, protiv Hrvata Marina Čilića, 26. nosioca, a njihov duel na Terenu 1 se očekuje oko 15 časova. Do sada su se sastali devet puta i svaki put je trijumfovao Srbin. Ipak, ovo im je prvi duel na travi, a posle osam na tvrdoj podlozi Đoković je nedavno bio bolji i u trećem kolu Rolan Garosa, na šljaci.

Najbolji srpski teniser svih vremena je podigao šampionski pehar na Vimbldonu 2011. godine, dok je prošle sezone izgubio u finalu od Britanca Endija Mareja. Sa druge strane, Čiliću je ovogodišnje četvrtfinale najveći uspeh u Londonu.

Posle toga, na terenu će se naći Kanađanin Miloš Raonić, osmi "kosturaš", kojeg očekuje izazov u vidu Nika Kirjiosa, Australijanca grčko-malezijskog porekla i najveće senzacije dosadašnjeg toka turnira, 19-godišnjaka koji je 144. na svetskoj rang listi, a u glavni žreb je došao zahvaljujući specijalnoj pozivnici. On je prvi debitant u poslednjih deset godina koji je stigao do četvrtfinala, a juče je eliminisao prvog tenisera sveta Rafaela Nadala u osmini finala (7:6, 5:7, 7:6, 6:3). U tom meču je izveo i jedan od najboljih poteza godine.

Srpski juniori igraju u dublu

 

U konkurenciji juniora Srbija ima još dve nade u dublu. U prvom kolu, Petar Čonkić i Hordi Arkonada iz Argentine igraju protiv Australijanaca Harija Burčijera i Marka Polmansa, dok će se Ivana Jorović i Kejti Bulter iz Velike Britanije, četvrti nosioci, sastati sa Ruskinjom Evgenijom Levašovom i Australijankom Seonom Mendez.

A, oba srpska juniorska predstavnika na Vimbldonu su juče eliminisana u drugom kolu singla. Ivana Jorović je bila prvi favorit, ali je izgubila od Paule Badose Hilbert iz Španije sa 2:6, 5:7, dok je Petar Čonkić poražen od Logana Smita iz SAD sa 6:7 (0:7), 3:6.

A, pored "kralja šljake", osmina finala na Centralnom terenu je bila krajnji domet i za pobednicu ovogodišnjeg Rolan Garosa Mariju Šarapovu. U duelu petog i devetog nosioca, trijumfovala je juče slabije rangirana Angelika Kerber (7:6, 4:6, 6:4). Upravo će Nemica, zajedno sa Kanađankom Eženi Bušar, 13. "kosturašicom", otvoriti program na Terenu 1, u četvrtfinalnom duelu od 13 časova, a posle njih će igrati Đoković.

Na Centralnom terenu u 13 časova se sastaju Rumunka Simona Halep, treći nosilac i Nemica Sabine Lisicki, 19. "kosturašica. Potom slede još dva četvrtfinalna duela u muškoj konkurenciji: Endi Marej (Velika Britanija, treći nosilac) - Grigor Dimitrov (Bugarska, 11.) i Stanislas Vavrinka (Švajcarska, peti) - Rodžer Federer (Švajcarska, četvrti).

U polufinalu u konkurenciji dama su već Čehinje Petra Kvitova i Lusi Šafarova. Kvitova, koja je šesti nosilac, savladala je zemljakinju Barboru Zahlavovu Stricovu (6:1, 7:5), dok je Šafarova, 23. "kosturašica", bila bolja od Ruskinje Ekaterine Makarove, koja je 22. favorit (6:3, 6:1).

 Nenad Zimonjić
 

A, pored Đokovića, na teren će danas i dva preostala predstavnika Srbije.

U drugom kolu miksa, gde su 15. nosioci, Nenad Zimonjić i Australijanka Samanta Stosur su juče pobedili Nemca Martina Emriha i Holanđanku Mihaelu Krajiček (6:1, 6:2), a danas u osmini finala igraju protiv Amerikanca Erika Butorca i Mađarice Timee Baboš. Takođe u miksu, Bojana Jovanovski i Hrvat Mate Pavić od ponedeljka ne uspevaju da završe meč drugog kola zbog brojnih promena u rasporedu koji su posledica kiše. Danas bi trebalo da nastave duel protiv Rumuna Horije Tekaua i Indijke Sanije Mirze, šestih nosilaca, koji vode sa 4:3.

 Bojana Jovanovski
 

Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor danas odmaraju u dublu, gde su treći nosioci i juče su se plasirali u četvrtfinale pobedom nad Urugvajcem Pablom Kuevasom i Špancen Davidom Marerom, 16. "kosturašima" (7:6, 6:4, 6:4).

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.07.2014. 04:49
Nadalov dzelat nazalost nije uspeo,Raonic ga je izbacio.Sad polufinale Dimitrov-Djokovic i Fedex-Raonic pa ko prezivi pricace.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online