Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.01.2015.
09:57 >> 12:51h
Vestionline A

Đoković "počistio" Raonića, sledeći je Vavrinka

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan opena, trijumfom nad Kanađaninom Milošem Raonićem 3:0 (7:6, 6:4, 6:2).

Beta/AP/L.J.M.
Pobede niže kao da su perle: Novak Đoković

Novakov rival u borbi za finale biće branilac titule Stanislas Vavrinka u reprizi prošlogodišnjeg polufinala. Švajcarac je u četvrtfinalu pobedio Japana Keija Nišikorija sa 3:0 (6:3, 6:4, 7:6).

Đoković je opravdao ulogu favorita i peti put u karijeri obezbedio mesto u polufinalu prvog Grend slema sezone. Prethodna četiri puta otišao je korak dalje i osvajao titule (2008, 2011, 2012, 2013), a kuriozitet je da je ovo njegov treći uzastopni plasman među četiri najbolja u Melburnu bez izgubljenog seta.

Težak zadatak je pred Novakom, ali i prava prilika da se Švajcarcu revanšira za poraz pretrpljen prošle godine u četvrtfinalu Australijan opena.

Đoković je protiv Vavrinke odigrao u karijeri čak 19 duela, a dobio je 16. Pre tog poraza u Melburnu prošle godine Đoković je dobio 14 mečeva u nizu, a onda je rešio u svoju korist i poslednji meč koji su odigrali na završnom mastersu sezone u novembru u Londonu.

U drugom polufinalu Australijan Opena sastaće se Tomaš Berdih i Endi Marej.

TOK MEČA PROČITAJTE OVDE:

8. gem - Sada Novak servira za plasman u polufinale. Počeo je odlično Srbin, poveo 30:0. Kanađanin je zatim odlično riternirao, a Đoković devetim asom dolazi do dve meč lopte. Prvu nije iskoristio zbog duple servis greške, međutim, drugu je realizovao posle izlaska na mrežu. Novak je u polufinalu!
7. gem - Raonić servira za ostanak u meču. I to kako. Perfektno. Namučio je Đokovića, koji nikako nije uspevao da "ulovi" servis, 5:2.
6. gem - Nole još jednom dobija gem sa "nulom". Raonić kao da nije na terenu.
5. gem - Dominacija se nastavlja. Đoković je došao do još jednog brejka. Prvu brejk loptu je ispustio, ali drugu, posle djusa, nije. Grešio je Raonić previše.
4. gem - Bez izgubljenog poena, prvi reket sveta je odmah i rešio gem. Poigrava se Nole sa Milošem.
3. gem - Sve ono što je propustio u prvom gemu seta, Novak je nadoknadio u trećem. Došao je do 0:40, Raonić je as udarcem uspeo da spase prvu brejk loptu, ali ne i drugu, pa je srpski teniser poveo sa 2:1.
2. gem - I, eto. Čim se vratio Beker, Novak je sa "nulom" dobio gem.
1. gem - Ponovo je set otvorio Miloš servisom, i ponovo je Novak bio u prilici da dođe do brejka 40:30. Ipak, vratio se kanadski teniser u igru i osvojio poen. Novak je potom uputio pogled ka svom timu na tribini i tražio pogledom trenera Borisa Bekera. Kada ga nije ugledao, upitao je: "Gde je Boris?". Nemac se ekspresno vratio na svoje mesto.
TREĆI SET
10. gem - Atraktivnim poenima Novak je poveo sa 2:0 u setovima. Raonić je "počišćen" sa nulom. Đoković je uzeo brejk na stratu i rutinski ga zadržao do kraja seta.
9. gem - Vraća se Raonić sigurnim prvim servisima.
8. gem - Nastavlja se igra u kojoj nijedan teniser ne dozvoljava brejk rivalu.
7. gem - Uhvatio je Novak priključak posle 0:30, zapretio na 30:40, međutim, razoran forhend doneo je poen Kanađaninu.
6. gem - Uzvraća Nole istom merom. Raonić bez poena na njegov servis. Odličan forhend Đokovića u ovim trenucima.
5. gem - Nastavlja se igra gem za gem. Raonić sa "nulom" dolazi do poena i smanjuje na 3:2.
4. gem - Ista priča na drugoj strani. Novak je praktično nepogrešiv.
3. gem - Miloš praktično bez greške. Prepustio je rivalu samo jedan svoj servis gem.
2. gem - Potpuno opušteno i dominantno Đoković je poveo sa 2:0. Opustio je ruku i deluje opasnije.
1. gem - Miloš je pao na psihološkom planu. Novak to koristi i dolazi brzopotezno do tri berjk lopte. Raonić je spasio prvu, ali drugu nije uspeo. Nole ga je uhvatio u zamku.
DRUGI SET
Taj-brejk - Đoković posle servisa osvaja prvi poen. Strplivom igrom došao je dpo mini brejka posle odličnog riterna. Prekida to Raonić as servisom. Servira Đoković i greši, jer nije "čisto" udario lopticu. Nole nije dozvolio Raoniću da napadne i poveo je 3:2. Greši Raonić i ponovo Novak ima mini brejk prednosti. Promena strana. Precizan prvi servis Raonića, 4:3. U pravom trenutku as Đokovića i još jedan siguran poen. Set lopta za Novaka. Spasava je Raonić, a zatim je Nole imao još jednu set loptu koju nije realizovao 6:5. Ali, zato jeste treću. Raonić je prvi napao, Đoković se odbranio i onda veliki aut Kanađanina 7:5. Novak vodi sa 1:0 u setovima.
12. gem - Gem protkan asovima Raonića. Igraće se taj-brejk.
11. gem - Bez problema do poena. Đoković je samo jedan servis gem prepustio Milošu i Kanađanin će ponovo da servira za ostanak u setu.
10. gem - Kanađanin je imao problema do sredine gema, kada je inicirao dužu razmenu udaraca i isprovocirao Novakovu grešku.
9. gem - Usledio je novi poprilično siguran servis gem srpskog tenisera, koji mu omogućio ekspresno vođstvo.
8. gem - Novak napada. Došao je do 30:30 i dobio brejk loptu. Ipak, servisom od 229 km/h vodi gem u djus i tamo opet zahvaljujući razornom udarcu osvaja gem.
7. gem - Najveći pritisak Raonić je izvršio, kada je došao na 0:30, ali se Đoković tada probudio. Nanizao je tri poena zaredom, ali je na gem lopti poslao loptu u aut, a imao je i sreću što se Raonić okliznuo tokom sledećeg poena.
6. gem - Servis bez greške Kanađanina. Za tili čas je poravnao na 3:3.
5. gem - Novak se i dalje uzdao u svoj prvi servis, koji mu je i donosio sigurne servis gemove.
4. gem - Raonić je uzvratio sigurnije nego u drugom gemu i izjednačio.
3. gem - To, međutim, nije omelo srpskog tenisera da nastavi sa sigurnim servisom za 2:1.
2. gem - Srpski teniser je uspeo da izvrši odličan pritisak na Raonićevom servisu, brzo je došao do prilike za brejk, pre nego što je Kanađanin as udarcem uspeo da se spase.
1. gem - Novak je odlično ušao u meč i na samom startu je osvojio servis gem bez izgubljenog poena.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online