Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 02.06.2015.
14:06
Vestionline A

Kakva moć - Ana u polufinalu Rolan Garosa!

Sigurna, ubedljiva, "tradicionalna". I sedmi meč Ane Ivanović i Eline Svitoline pripao je srpskoj teniserki.

Reuters
Blistala od sreće: Ana Ivanović

Ivanović - Svitolina 2:0 (6:3, 6:2).

Naša najbolja teniserka deklasirala je Ukrajinku i dokazala da je "ona stara", recimo iz 2008. godine, kada je podigla trofej Rolan Garosa pobedom nad Dinarom Safinom. Tada je i poslednji put uspela da se plasira među osam najboljih u Parizu.

Munjevito oduzet servis na startu meča doneo je Ani 2:0, ali je 21. igračica na planeti uspela da ga vrati već u narednom gemu. "Festival" brejkova tu se nije završio, pošto je srpkinja, uz svega jedan izgubljen poen stekla novu prednost, koja je do kraja čuvana kao malo vode na dlanu...

Nastavak potpune dominacije usledio je i u drugom setu. Tri brejk lopte imala je Ivanovićeva, prvu propustila, ali zato drugu ne. Do 4:2 bio je "aktuelan" samo jedan brejk, ali je onda Svitolina ostala skroz razoružana. Ana, pre svega maestralnim forhendima, dolazi do još jednog brejka i tada je bilo jasno da je ona prva polufinalistkinja RG!

U borbi za finale sastaće se sa duela Lusi Safarovom, koja je savladala Garbin Munguruzu - 2:0 (7:6, 6:3).

OVDE PROČITAJTE TOK MEČA:

DRUGI SET
8. gem - Kraj, Ana je u polufinalu!!! Dve meč lopte nije materijalizovala, ali je treću iskoristila!
7. gem - Svitolina nema rešenje za Anu! Konstantne pretnje su urodile plodom. Još jedan oduzeti servis Ivanovićeve - 5:2.
6. gem - Konačno jedan miran i siguran servis gem za sedmu igračicu sveta. Još dva koraka do polufinala.
5. gem - Činilo se da će Ana slomiti otpor rivalke, imala 0:30, ali se Svitolina posle đusa bolje snašla i još jednom smanila prednost Ivanovićeve.
4. gem - Još jedan problematičan gem za našu teniserku. Do đusa se igralo poen za poen, a onda je Ivanovićeva sa dva sigurna poena došla do 3:1.
3. gem - Svitolina stiže do 2:1. Ana igra odlično, bitno je da održava visok nivo igre i stečenu prednost održi do kraja seta, odnosno meča.
2. gem - Ana uz dosta muke dolazi do 2:0. Spasila je dve brejk prilike, a tek treću gem loptu iskoristila za 2:0.
1. gem - Ajdeeeee! Ana odmah na startu stiže do tri brejk lopte. Prvu nije iskoristila, drugu jeste.
PRVI SET
9. gem - Bez izubljenog poena onda kada je to najpotrebnije! Ana je perfektno odigrala poslednji gem i stigla do 6:3.
8. gem - Vetar duva velikom snagom u Parizu. Svitolina je jedva prebacivala servise, Ivanovićeva stigla do đusa, ali je to bilo sve. Sada servira za set.
7. gem - Uh, nezgodan gem. Brejk priliku imala je svitolina, ali je pribrana Ivanovićeva naterala na greške i uspela da zadrži stečenu prednost.
6. gem - Nešto bolji gem za Ukrajinku i odmah osvojen gem. Svitolina ponovo na dva gema zaostatka - 4:2.
5. gem - U prvom navratu Ivanovićeva nije uspela da potvrdi odzueti servis, ali zato jeste u drugom. Odličan gem - raznovrsnost udaraca i dobar servis doneli su srpskoj lepotici četvrti gemu prvom setu.
4. gem - Drugi servis Svitoline predstavlja veliku priliku za našu teniserku. Ranjiv je, a Ana to (zasad) koristi na najbolji mogući način. Novi brejk - 3:1. 
3. gem - Ivanovićeva već ima tri duple servis greške. Nije materijalizovala oduzet servis. Vraćamo se na "početak" - 2:1.
2. gem - Ništa nije mirisalo na ovakav početak. Svitolina je napala, stigla do 40:15, ameđutim, Srpkinja je uspela da se vrati i iz kontre, snažnim udarcima odmah "brejknula" protivnicu. 
1. gem - Ana je meč otvorila duplom servis greškom, potom stigla do dve gem lopte, ali tek nakon đusa došla do uvodne prednosti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online