Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 07.06.2015.
14:04 >> 18:44h
Vestionline A

Novaku ni treća sreća: Vavrinka osvojio Rolan Garos!

Novak će morati da sačeka još godinu dana da ostvari san - osvoji Rolan Garos. I u trećem uzastopnom finalu Otvorenog prvenstva Francuske naš as nije uspeo. Stanislas Vavrinka pobedio je najboljeg tenisera sveta Đokovića 3:1 (4:6, 6:4, 6:3, 6:4) i prvi put uzeo trofej na pariskoj šljaci.

Reuters
Nije izdržao pritisak: Novak Đoković

Švajcarac je odigrao meč karijere i potpuno zasluženo osvojio Rolan Garos. Imao je Sten duplo više vinera, bolje servirao, koristio svaku grešku našeg asa i okitio se krunom i postao treći najstariji pobednik Otvorenog prvenstva Francuske. Ovo je bio tek četvrti trijumf Švajcarca u 21. meču sa Noletom.

Novak je prekinuo seriju od 28 uzastopnih pobeda. Sve je u igri našeg asa dobro funkcionisalo do kraja drugog seta, kada je Vavrinka uspeo da napravi brejk i izjednač u setovima - 1:1. Od tada na terenu postoji samo jedan teniser - Sten. Sjajnim behhendima uništio je igru Novaka, koji je pokušavao, bez uspeha, skraćenim loptama i lobovima da poremeti Švajcarca.

Reuters
Novak sportski čestitao Vavrinki na tituli

Posle sjajnog trećeg seta Vavrinke, naš as se prenuo u četvrtom, poveo 3:0, ali nije bilo snagei  da uzvrati. Svežiji, snažniji, sa više samopouzdanje, Vavrinka  uspeva da se vrati u četvrti set, a kod rezultata 4:4 oduzme ponovo servis Noletu. Poslednji trzaj Srbina bio je u sledećeg gemu, kada je imao brejk loptu, ali je nije iskoristio i Vavrinka je to kaznio u ušao u istoriji Rolan Garosa, a Noletu ostaje da se spremi za odbranu krune u Viimbldonu.

Šteta velika za srpskog asa. Svi smo očekivali trijumf, ali moramo da priznamo da je danas Vavrinka bio bolji!

PROČITAJTE TOK MEČA:

10. gem - Imao je Novak brejk loptu, ali je Sten iskoristio drugu meč loptu i prvi put osvojio Rolan Garos.
9. gem - Brejk Vavrinke, neverovatni Švajcarac, sjajni bekhendi razbili su Novak. Sten servira za titulu.
8. gem - Imao je Novak tri vezane brejk lopte, ali je Vavrinka sjajnim servisima upseo da izjednači - 4:4. Drama!
7. gem - Imao je Sten dve vezane brejk lopte, ali je Novak čudesnom igrom stigao do vođstva 4:3.
6. gem - Švajcarac u seriji, treći uzastopni gem osvaja i izjednačuje - 3:3.
5. gem - Vavrinka vraća gem, opet je Novak u krizi - 3:2.
4. gem - Vavrinka prekida seriju Srbina, smanjuje na 3:1. Novak se vratio u igru, sad on diktira tempo.
3. gem - Nole osvaja još jedan gem, vodi 3:0.
2. gem - Bravo Nole, uspeva da napravi brejk na startu drugog seta. Lakše se diše sad.
1. gem - Novak uspeva da osvoji prvi gem u četvrtom setu. Idemo, Nole!
ČETVRTI SET
9. gem - Bez izgubljenog poena, Vavrinka dobija treći set. Sjajna igra Švajcarca, Novak bez rešenja.
8. gem - Posle dva čudesna poena Vavrinke, Novak vezuje četiri poena i smanjuje na 5:3. Švajcarac servira za treći set.
7. gem - Švajcarac je imao deset uzastopnih poena, dobio je ovaj gem, ali je Novak sa nekoliko dobrih udaraca nagovestio da se vraća u meč. Imao je srbin i brejk loptu. Ipak, 2:5. Vavrinka na pragu vođstva od 2:1 u setovima.
6. gem - Stanislas igra kao u transu, bez izgubljenog poena pravi prvi brejk u trećem setu - 2:4.
5. gem - Vavrinka lako dobija gemove na svoj servis. Švajcarac diktira tempo - 2:3.
4. gem  - Novak se mučio, u krizi je, ali je uspeo da osvoji gem i izjednači - 2:2.
3. gem - Švajcarac lako dobija gem - 1:2.
2. gem - Spasio je Novak tri brejk lopte, od toga dve vezane, odličnom igrom na mreži i uspeo da spasi ovaj gem - 1:1.

1. gem - Vavrinka trenutno bolji od Novaka, lako dobija prvi gem trećeg seta - 0:1.

TREĆI SET
10. gem - Neočekivano, posle 30:0, Novak gubi gem i set. Krećemo od početka. Naš as je nervozan, polomio je reket besan zbog grešaka u ključnim trenucima drugog seta.
9. gem - Vavrinka dobija lako gem, vodi 5:4. Đoković servira za ostanak u drugom setu.
8. gem - Novak dobija gem, iako je Vavrinka imao četvrtu brejk loptu. Nema brejka u drugom setu.
7. gem - Ekspresno tri vezana poena Vavrinke na svoj servis. Ali vratio se Novak. Stihijski je krenuo, ali odoleo je Vavrinka i servis vinerom poveo 4:3. 
6. gem - Neplanirano je Nole dozvolio brejk loptu rivalu, ali se prelepo, forhend vinerom spasao. Usledio je servis viner, a zatim pametnim odlukama naterao Stena na grešku - 3:3. 
5. gem - Održava prednost Švajcarac, Nole bez šanse za brejk - 2:3.
4. gem - Nesiguran gem Đokovića. Dopustio je Vavrinki brejk loptu, ali je spasio prvu. Drop šot mu ne polazi zarukom u ovom gemu. Ponovo je Švajcarac došao do brejk šanse, a zatim mentalnom snagom osvojio dva poena i izjednačio - 2:2.
3. gem - Na identičan način, bez ikakvih problema, Vavrinka je uzvratio Novaku 1:2.
2. gem - Furiozan Đoković. Sa nulom poravnava na 1:1.
1. gem - Obećavajući početak drugog seta. Došao je Nole do prve brejk šanse, ali Vavrinka se nije predao. Odigrao je u skladu sa renomeom i došao do 1:0.
DRUGI SET
10. gem - Sada Nole servira za set. I odlično je počeo, čuje se "bravo majstore" sa tribina. Strpljiva igra Novaka dovela ga je do dve set lopte, ali Vavrinka vinerom i fenomenalnom odbranom spasava obe. Preživeo je sve nalete. Nagrađen je Švajcarac za napor i dolazi do brejk šanse. Sada se Đoković odbranio asom. Još jedan odličan servis i zatim iznuđena grešk Vavrinke. Novak vodi 1:0 u setovima - 6:4.
9. gem - Švajcarac servira za ostanak u setu. Za fer plej potez, kada je priznao da je Sten pogodio liniju, Novak je nagrađen aplauzom. Sigurniji je Vavrinka i ostaje u setu - 5:4.
8. gem - Raspala se igra Vavrinke. Počeo je da nekontrolisano udara lopticu. Novak stiže do 5:3.
7. gem - Vavrinki ne prijaju duboke lopte sa spinom, 0:30. Još jednom greši. Tri vezane brejk lopte ima Novak. Dvostrukom servis greškom Đoković dolazi do brejka - 4:3.
6. gem - Bez problema Novak drži ritam i zahvaljujući servis vinerima poravnava na 3:3.
5. gem - Brzo je Đoković došao do 30:0, slao niske lopice, a zatim rešio da promeni strategiju i Vavrinka se vratio u život. Osokolio se Švajcarac i preterao. Pogrešio je na mreži i pružio Noletu još jednu brejk priliku. Revanširao mu se Srbin na mreži i Vavrinka je sa dva vinera ponovo došao u vođstvo - 3:2.
4. gem - Uleteo je Nole u nervozu. Sten je iskoristio stegnutu ruku Srbina prilikom udaraca sa osnovne linije i došao do 0:30. Dobar izbor slanja loptice pomogao je Novaku da izjednači, a potom i odservira as 2:2.
3. gem - Švajcarac silovit. Sa nulom osvaja gem - 2:1.
2. gem - Siguran Đoković na svoj servis. Zabeležio je prvi as, terao rivala u greške i poravnao rezultat - 1:1.
1. gem - Agresivan početak Vavrinke na svoj servis. Ipak, budi se Novak i vezuje dva poena. Usledio je as Švajcarca, a zatim dve vezane greške prilikom bekhenda. Spasao je Stanislas brejk loptu, a zatim osvojio poen posle 39 razmenjenih udaraca i stigao do 1:0.
PRVI SET

POVEZANE VESTI

Nedelja 07.06.2015. 19:06
играо је Ноле као сиса и заслужено поражен од заиста само просечног тенисера станка...погрешно је Ноле скраћивао лопте, није се много трудио да му чита кретање, унапред у поенима одустајао од борбе...тешко је било толику количину промашаја и грешака гледати, победио је сам себе, а болесним усрашама који немају шта паметније да раде него да овде њајуке о њиховим фрустрацијама поручујем да мање једу *овна јер је бурек и даље здравији и јефтинији.
Ponedeljak 08.06.2015. 00:37
Kome zacvili jaje. Ja nemam nista od toga, a ni vi, iddioti! Inace mi je Novak vrlo simpatican da se razumemo, al me zabole dal je osvojio neki trunir i uzeo milionce.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online