Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 11.09.2015.
22:15 >> 03:34h
Vestionline A

Novak "počistio" Hrvata za finale US Opena!

Novak kao brzi voz samleo Hrvata u polufinalu US Opena! U igri mačke i miša, Novak Đoković je ponizio prošlogodišnjeg pobednika turnira u Njujorku, Marina Čilića, pobedivši ga ubedljivo - 3:0 (6:0, 6:1, 6:2). Rezultat sve govori, samo tri izgubljena gema našeg asa govori o superiornosti, odnosno o nemoći hrvatskog tenisera, koji je doživeo najteži poraz u karijeri.

Reuters
Lako do novog finala: Novak Đoković superiorno skinuo sa trona US Opena Marina Čilića

Ni u 14. pokušaju, Čilić nije uspeo da izađe kao pobednik protiv najboljeg tenisera današnjice. Očajna, beskrvna igra Hrvata olakašala je posao Noletu, koji se nije pošteno ni oznojio, a igraće novo finale sa Švajcarcem Rodžerom Federerom, koji je lako u tri seta bio bolji od zemljaka Stanislasa Vavrinke - 6:4, 6:3, 6:1.

O meču je iluzorno pričati. Od prvog poena, videlo se da Marin nema ni promil šanse. Njegovo najjače oružje - servis, totalno je zatajilo, pa je Goran Ivanišević, trener Marina, sa tribina stadiona "Artur Eš" morao da guta knedle i da se još jednom uveri da njegov pulen nema rešenja za Novaka.

Biće ovo 18. Grend slem finale našeg asa, koji u u nedelju, u Njujorku, juri 10. titulu na najvećim turnirima današnjice. Publika u Njujorku se dosađivala, a svaki poen Hrvata je dočekala sa oduševljenjem, što govori dovoljno o dosadnom meču, koja je trajao samo sat i 24 minuta. Premalo za polufinale, ali "kriv" je superirni Novak!

PROČITAJTE TOK MEČA!

8. gem - Gotovo je - Novak je u finalu US Opena - 6:0, 6:1, 6:2!
7. gem - Novi brejk bez izgubljenog gema - 5:2
6. gem - Novak potvrđuje brejk, vodi 4:2. Još malo i - gotovo!
5. gem - Sjajni riterni Novaka, koji ponovo pravi brejk, vodi 3:2.
4. gem - Čilić vraća brejk, publika u delirijumu - 2.2. Malo opuštanje Srbina.
3. gem - Marin dobija drugi gem na meču - 2:1
2. gem - Naš as ne daju ni gram nade Hrvatu. Demoliranje, šampion na kolenima. Novak vodi 2:0.
1. gem - Novi brejk za Srbina, Marin u nokdaunu, bez vere, nade, kraj meča je veoma blizu. Srbin vodi 1:0.
TREĆI SET
7. gem - Novak igra sigurno, lako, dok s druge strane, Marin ne zna "gde udara". Trener najboljeg hrvatskog tenisera Goran Ivanišević ne veruje šta se događa Marinu - 6:1 za samo 29 minuta igre.
6. gem - Ovo nije humano, Novak razvaljuje Čilića, koji ne zna šta ga je snašlo. Novi brejk, 5:1.
5. gem - Potvrđen brejk, Srbin nastavlja da teroriše nemoćnog Čilića - 4:1.
4. gem - Nema nikakve šanse Čilić udugim razmenama udaraca. Srbin koristi prvu brejk loptu i povećava vođstvo na 3:1 u drugom setu.
3. gem - Hrvat bez ikakve nade da može da dođe i do brejk lopte. Novak sigurnom igrom dobija još jedan lak gem na svoj servis, bez izgubljenog poena.
2. gem - Čilić je počeo bolje da servira, i to je rezultiralo prvim gemom na meču - 1:1. Oduševljenje publike u Njujorku, koja se uspavala u "teroru" Đokovića u prvom setu.
1. gem - Novak lako dobija i sedmi uzastopni gem, bez izgubljenog poena - 1:0.
DRUGI SET
6. gem - Gotov je prvi set, silovito, lako, brzo, efikasno, Novak je ostavio Čilića sa "krompirićem". Srbinu je bilo potrebno samo 24 minuta da dođe do prvog seta u polufinalu US Opena.

5. gem - Laganih 5:0 za Novaka za samo 15 minuta igre. Tradicija je tu da bi se nastavila, Čilić nemoćan u prvom setu.

4. gem - Novi brejk Đokovića. Čilić je nervozan, Hrvat je napravio duplu servis grešku, na brejk loptu. Ne služi servis Marina.
3. gem - Nole nastavlja da melje Hrvata. Vodi 3:0.
2. gem - Idemo, odmah brejk za Srbina. Novak je poveo 2:0 u prvom setu. Naš as je iskoristio treću brejk loptu.
1. gem - Novak dobija prvi gem na meču na svoj servis - 1:0.

Naš as ima jedan trofej iz Njujorka, onaj iz 2011. godine i sada želi i treći Grend slem u 2015. godini, posle Australijan Opena i Vimbldona. Đoković i Čilić su poslednji put odmerili snage u četvrtfinalu Vimbldona. Epilog dobro poznat, 3:0 za Đokovića. u drugom polufinalnom meču, sastaju se Švajcarci Rodžer Federer i Stanislas Vavrinka.

Idemo, Nole, do nove pobede i finala!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online