Subota 25. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 12.05.2010.
14:01
Vestionline A

Jelena nadigrala Anu u Madridu

Duel dve srpske teniserke u 2. kolu WTA turnira u Madridu završen je zasluženom pobedom Jelene Janković nad Anom Ivanović rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:4 i 6:1.

U veoma čudnom meču, u kojem je Jelena prvi gem na svoj servis osvojila tek u četvrtom gemu drugog seta, viđen je ogroman broj grešsaka i katastrofalna realizacija obe teniserke na drugi servis. Na primer, Jelena u prvom setu nije osvojila niti jedan poen na svoj drugi servis, dok je Ana imala četiri uspešna, iz čak 21 pokušaja. Kuriozitet prvog seta je i da je viđen samo gem koji je osvojila igračica koja je servirala. Prvih šest gemova meča obeležen je sa pet vezanih "brejkova".

Ana je prva osvojila gem na svoj servis, povela sa 4:3 i potom još jednom napravila "brejk" za 5:3. Međutim, Jelena se nije predavala, uzvratila je "ribrejkom" u narednom gemu u kojem je Ana propustila da realizuje dve set lopte. Međutim, četvrta igračica sveta, sa nizom grešaka još jednom poklanja svoj servis i Ana osvaja prvi servis sa 6:4 za 43 minuta igre.

U drugom setu Ana nastavlja sa agresivnom igrom i jakim forhendima vršila konastantan pritisak na servis svoje zemljakinje. Povela je sa 2:0, ali je Jelena zadržala koncentraciju u nastavku i uspela da preokrene na rezultat na 3:2, uz prvi osvojeni gem na svoj servis na meču. Posle toga su ponovo viđena tri vezana brejka, dva Anina i jedan Jelenin, tako je da je rezultat u tom trenutku glasio 4:4. Jakovićeva je u narednom gemu uspela još jednom da oduzme servis Ani i potom na svoj, osvoji drugi set za konačnih 6:4. U drugom setu Jelena je oduzela četiri puta servis Ani, izgubila svoja tri, takođe, uz katastrofalan procenat osvojenih poena na prvi i drugi servis obe bivše prve teniserke sveta (Jelena drugi servis 31%, Ana 27% ).

U odlučujućem setu viđena je potpuna dominacija Jankovićeve, koja je očigledno u ovom trenutku fizički spremnija od Ane. Seriju iz drugog seta Jankovićeva nastavlja i u trećem, i vođstvom od 4:0 veže šest gemova za redom.

Anina igra potpuno se raspala u odlučujućem setu i bilo je očigledno da je lepa Srpkinja psihološki pala i da je praktično predala duel još sredinom trećeg seta. Jelena je rutinski koristila sve slabiju kretnju po terenu i greške Ane i na kraju lagano privela duel kraju (6:1 - sat i 49 minuta).

Ana je u trećem setu imala samo 13% osvojenih poena na drugi servis, a imala je i čak sedam duplih grešaka. Jelena je, za razliku od prva dva seta, bila perfektna na svoj servis (bez brejk prilika), a Ani je dva puta oduzela servis.

"Ana, ili neko drugi kao rival, uvek igram isto, želim da pobedim. Možda je to bilo nešto specijalno na početku karijere, ali meni je sada svejedno. Nisam bila nervozna, jedini problem je što mi je trebalo vreme da se naviknem na nove uslove, Madrid je drugačiji, zbog nadmorske visine", rekla je naša najbolja teniserka.

Ovo je bila tek treća pobeda Jelene nad Anom u devetom međusobnom duelu i druga za redom. Jelena, koja je trenutno četvrta igračica sveta, u trećem kolu igraće protiv Anabel Garigeš iz Španije, koja je izbacila 10. nositeljku, Marion Bartoli iz Francuske.
 

WTA turnira I kategorije u Madridu igra se za nagradni fond od 3,5 miliona evra. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online