Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 07.12.2015.
07:28
Vestionline A

Novakova sezona iz snova (13): Đoković kineski car

Teniska 2015. godina protekla je u dominaciji Novaka Đokovića. Naš as suvereno je vladao belim sportom, osvajajući titule i rušeći brojne rekorde. Tri Grend slem trofeja, sedam Mastersa, uključujući onaj Završni u Londonu, skor pobeda i poraza 82-6 (93,18 procenat uspešnosti) bilans su neverovatne sezone srpskog genija. Mnogi se slažu da je ovo najbolja sezona nekog tenisera u istoriji ovog sporta.

Tanjug/AP
Nepobediv u Pekingu: Novak Đoković ima 29 trijumfa u glavnom gradu Kine

Novak je trofejom na US openu dokazao planeti da mu nema premca, ali osvojeni poslednji Grend slem sezone nije zadovoljio Srbina. Bio je motivisan da nastavi seriju kruna i na turneji u Kini. Prvi na redu bio je turnir u Pekingu, iz Serije 500 (5 -11. oktobar).

U jednom od retkih turnira koje je igrao, a da nisu Grend slemovi ili Mastersi, Đoković je demonstrirao silu, kakva skoro nije viđena u svetu tenisa. Uspeo je po šesti put da osvoji ovaj turnir, a ono što je zanimljivo da nijednom nije poražen u Pekingu (29 pobeda). Petorica rivala uspeli su da osvoje samo 18 gemova. Redom su padali: Simone Boleli (6:1, 6:1), Žang Ze (6:2, 6:1), Džon izner (6:2, 6:2), David Ferer (6:2, 6:3) i u finalu Rafael Nadal, lako, ubedljivo, superiorno - 6:2, 6:2. Bila je to Novakova osma kruna u 2015. godini, a 56. u karijeri.

Srbin nije krio zadovoljstvo posle nove krune, pritom malo se zbunivši na ceremoniji proglašenja pobednika.

- Ovo je jedan od najboljih turnira u mojoj karijeri. Australiju sam pet puta osvojio, a evo sada i Šangaj šest puta. Izvinite, molim vas, izvinite, Peking - malo se zbunio Nole, ali se brzo ispravio.

- Ovde sam osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 2008. godine i sa lepim sećanjima sam došao ovde. Odirgao sam odličan meč ne samo ovaj nego je ceo turnir bio dobar za mene. Nadam se da je Rafino stopalo dobro, zadovoljstvo je s njim igrati. Nadamo se da ćemo igrati još mnogo ovakvih duela. Hvala svima, što ste ovaj turini učinili specijalnim. Dođite i sledećeih godina - rekao je Đoković pred 15.000 gledalaca u Pekingu.

Nadalu je ostalo samo da pruži ruku boljem.

- Čestitam Novaku na pobedi. Ovo je jedna od najboljih sezona nekog tenisera u istoriji ovog sporta. Što se tiče moje igre, napredovao sam ove nedelje. Ovo je dobra vežba za mene, za sledeću godinu. Hvala publici, bil ste fantastični. Uživao sam u Pekingu i nadam se da vidimo i dogodine - rekao je Nadal posle meča.

U utorak - Novakova sezona iz snova (14): Demonstracija sile i u Šangaju

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online