Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 22.04.2016.
17:53
Ž. Mutavdžić - Vestionline A

Ostavite, bre, Novaka na miru

Nastavlja se besramna hajka na Novaka Đokovića. Počelo je od Australijan opena, kada su našeg asa hteli da uvuku u aferu oko nameštanja mečeva, zatim preko optužbe za seksizam posle titule u Indijan Velsu, a sada je mašinerija zapadnih "spin doktora" pronašla novu temu - doping. A ko je na meti? Pa, naravno Srbin.

Tanjug/AP
Ne mogu da ga slome: Novak Đoković

Odmah posle laskavog priznanja za najboljeg sportistu sveta u izboru Laureusa, na Novaka su osuli drvlje i kamenje. Naravno, kampanju su počeli "čuveni tvorci prava, pravde, demokratije, ljudskih prava, mira u svetu" - Amerikanci. 

Tobože ozbiljni dnevnik "Vašington post" doneo je jezivo poređenje Đokovića sa Lensom Armstrongom. Ko je Lens Armstrong? Američki biciklista, ponos "jenkija", koji je bio hvaljen i obožavan više od Majkla Džordana i Pejtona Meninga, a za koga se tek pre nekoliko godina otkrilo da je bio varalica, neko ko je sve titule na "Tur d'Fransu" i ostalim velikim trkama osvojio uz pomoć dopinga.

Sada ti isti žele da Srbina uvaljaju u njihovo blato. Zašto? Samo zbog Novakovog odgovora u vezi dopinga u tenisu.

- Mediji pokušavaju da kreiraju priče o dopingu u tenisu, ali dokle god nema dokaza da neko koristi doping, sport je čist. Ponosan sam na integritet tenisa - rekao je u Novak u Berlinu na dodeli laskavog priznanja Akademije Laureus.

Rekli bismo ništa čudno najbolji teniser sveta nije rekao, ali to je bilo dovoljno ovom listu da kaže: - Novak Đoković nije optužen za doping, ali zvuči jezivo kao Lens Armstrong!

U hajku se uključio i nekadašnji predsednik Svetske antidoping agencije (WADA) Dik Paund, koji je kritikovao Novakovu izjavu.

- To je naivna izjava, to je pristup Lensa Armstronga. Nisam bio pozitivan, znači nisam dopingovan. To je pogrešno, sve ide dublje i mnogi ljudi toga nisu svesni. Može se reći da je dvocifren procenat sportista dopingovan, hajde da kažemo 10 odsto njih. Pozitivnih je tek oko dva odsto, postavlja se samo pitanje zašto testiranja nisu efikasnija - rekao je Paund.

Čudno da nisu Novaka optužili da se dopinguje ili je to tek u planu?! Dobro je legendarni hrvatski stručnjak Nikola Pilić rekao: "Novak smeta jer dolazi iz Srbije". Postao je toliko dosadan i toliko dominira "belim sportom", da je potrebno "udarati ga" sa svih strana. Sada je doping. Šta je sledeće? Možda treba zabraniti Novakov specifičan način ishrane i pripreme za duele (meditacija, joga...) ili ga proglasiti vanzemaljcem, a samim tim mu zabraniti da se se takmiči sa ovozemaljskim teniserima.

I ova afera, kao i sve prethodne dosad, samo će Novaka da ojačaju...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online