Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 05.06.2010.
16:57
Vestionline A

Frančeska Skjavone osvojila Rolan Garos!

Italijanska teniserka Frančeska Skijavone osvojila je Rolan Garos pobedom u finalu nad Australijankom Samantom Stosur rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 7:6(2). Meč je trajao nešto manje od jednog i po sata.

Italijanki je ovo prva gren slem titula u karijeri, a ona je postala druga najstarija teniserka u istoriji koja je osvojila otvoreno prvenstvo Francuske u Parizu, pošto danas ima tačno 29 godina i 211 dana. Takođe, ona je prva Italijanka koja je osvojila gren slem titulu.

Obe teniserke su ušle sigurno u meč i osvajale gemove na svoje servise do rezultata 2:2. Australijanka je potom povela 3:2, ali je imala dosta problema da osvoji gem na svoj servis. Obe teniserke su nastavile s sigurnom igrom do rezultata 4:4, a onda je Skjavone imala 0:40 na servis Stosurove. Australijanka je spasila dve brejk lopte, ali je dvostrukom servis greškom dozvolila da Italijanka povede 5:4. Skjavone je potom na svoj servis iskoristila drugu set loptu i zasluženo povela 1:0.

Italijanka je u drugom setu pri rezultatu 1:1 propustila dve prilike da oduzme gem na servis protivnice. Australijanka je povela 2:1, a onda je iskoristila greške Skjavone i napravila brejk. Stosurova je ubedljivo osvojila naredni gem i stekla vođstvo od 4:1. Međutim, usledila je serija od tri uzastopna gema Italijanke i rezultat je ponovo bio nerešen - 4:4. Do kraja seta teniserke su bile sigurne na svoj servis i otišlo se u taj-brejk. U tom delu meča Italijanka je dominirala zahvaljujući razornim udarcima i brzo je došla do četiri meč lopte (6:2), i odmah je prvu iskoristila za prvu titulu u karijeri na turnirima iz gren slem serije.

"Priznajem da nisam spremila govor unapred, jer ne valja ništa raditi unapred. Gledala sam svako finale ovog turnira i znam šta šampioni govore. Mislila sam da se ovo nikada neće desiti. Osećam se sjajno, kao prava šampionka", rekla je Italijanka i pohvalila rivalku u finalu.

"Samanta je odlična osoba i zaslužuje da se sledeće godine nađe na mom mestu. Još je mlada i mislim da ona može da dođe do titule u Parizu", dodala je Skijavone.

Frančeska Skijavone će za titulu u Parizu dobiti ček na 1.120.000 evra, dok će poraženoj Samanti Stosur pripasti novčana nagrada u iznosu od 560.000 evra.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online