Petak 24. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 08.11.2009.
17:43
Vestionline A

Đoković šampion Bazela

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je titulu na ATP turniru u Bazelu, pošto je u finalu pobedio prvog tenisera sveta Rodžera Federera sa 2:1, po setovim 6:4, 4:6, 6:2. Meč je trajao dva sata i deset minuta.

Od samog starta finala teniseri su pružili ravnopravnu borbu sve do devetog gema (4:4), kada je Đoković napravio brejk, a potom i sigurnim servisom osvojio prvi set sa 6:4.

Na početku drugog dela igre Novak je furiozno krenuo i poveo sa 2:0, ali je i domaći teniser uzvratio istom merom, a onda jednim brejkom pri rezultatu 2:3, pravi prednost koju ne ispušta do kraja seta - 4:6.

Treći odlučujući set počeo je fenomenalno za Srbina, koji je uspeo da veže četiri gema, i uz dva brejka, sigurnim servisom privede meč kraju sa 6:2.

Srbin je trijumfom u Švajcarskoj stigao do 15. titule u karijeri, a četvrte u ovoj sezoni. Federer je u karijeri osvojio 61 trofej, a četiri u ovoj godini.

"Danas sam odigrao najbolji meč na ovom turniru, koji je došao je u pravom trenutku. Velika stvar je pobediti Rodžera u njegovoj zemlji i u njegovom gradu. On je bio pod velikim pritiskom danas. Nadam se da je publika uživala, mislim da smo odigrali odličan meč. Veoma, veoma sam zadovoljan ovom nedeljom", izjavio je 22-godišnji Srbin nakon uzbudljive borbe.
 

Đoković je naglasio kako je na svaki način nastojao da onemogući Švajcarca da preuzme kontrolu nad mečom.


"Kada kontroliše meč Federer je najbolji na svetu i tada može da završi posao veoma brzo. Trudio sam se da budem strpljiv i prebacim pritisak na njega i uspeo sam u tome. Imao sam dobru taktiku i primorao ga da igra udarac više", rekao je Đoković.

Federeru je ovo bilo 85 finale u karijeri i 24 poraz. On je nakon finala rekao da je Đoković bio bolji u odlučujućim trenucima.

"Nema sumnje, razočaravajuće je kada se izgubi finale kod kuće. Propustio sam mnogo šansi i uvek sam bio u rezultatskom zaostatku. Novak je igrao dobro i otežao mi je stvari, a igrao je dobro čak i kada sam dolazio u priliku da preokrenem meč. Bio je ovo težak meč", zaključio je Federer.

Đoković i Troicki u Parizu

Novak Đoković i Viktor Troicki igraće naredne nedelje na ATP turniru u Parizu.

Đoković je na turniru postavljen za trećeg nosioca, a u prvom kolu biće slobodan. 

Troicki će u prvom kolu igrati protiv Francuza Pola-Anrija Matijea.

ATP turnir u Parizu igra se za nagradni fond od 2.750.000 evra.

Novaku je za pobedu u Bazelu pripala novčana nagrada od 291.700 evra i 500 bodova za ATP listu, dok je Federer dobio 134.000 evra i 300 poena za svetsku rang listu.

Valja napomenuti da su Srbi ove godine u Bazelu dominirali u obe konkurencije. Malo pre Novakovog meča, titulom u dublu okitili su se Nenad Zimonjić i Danijel Nestor, dok je Viktor Troicki zaustavljen u drugom kolu.

Izgleda da Bazel baš prija srpskim igračima, pa je za očekivati njihov nastup i dogodine.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online