Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 06.11.2016.
07:12
Vestionline A

Novak izgubio bitku, ali ne i rat! Još može do trona u 2016. godini, ali...

Od subote, Endi Marej je najbolji teniser sveta. Škot je iskoristio lošu formu Novaka Đokovića i uspeo da svrgne, činilo se posle Rolan Garosa, nedodirljivog Srbina. Sport se sastoji od uspona i padova. Naš as je trenutno u krizi, ali krunu bi mogao da vrati već u Londonu na završnom Mastersu sezone.

Reuters
Kakav bi to bio kraj sezone iz snova, finale u Londonu za mesto broj 1: Endi Marej i Novak Đoković

Prvi i osnovni uslov je da se Srbin pojavi u dvorani "O2". Naime, u subotu su se pojavile nezvanične informacije da bi Novak zbog povrede mogao da odustane od odbrane trona u Londonu. Ipak, verujemo da pominjana povreda šake neće sprečiti našeg asa da se pojavi u prestonici Engleske.

Marej u nedelju igra finale Mastersa u Parizu i u zavisnosti od tog duela, znaće se da li je prednost u odnosu na Novaka 5 ili 405 ATP bodova. S obzirom da je Marej veliki favorit u duelu sa Džonom Iznerom (kvota na kladionici na Škota je 1,12 nasuprot 6,00 za Amerikanca), pretpostavićemo da će Endi da uzme osmu titulu u sezoni i da će imati 405 bodova više od Novaka.

Međutim, ako Đoković pobedi u Londonu biće opet prvi teniser sveta, čak i ako Endi Marej bude finalista. Problem za Škota je taj što ne brani poene iz Dejvis kupa. Prošle godine je Velika Britanija osvojila ovo takmičenje, a ove sezone u finalu će snage da odmere Hrvatska i Argentina. Ukoliko osvoji London, Marej će ostati na prvom mestu do Australijan opena, koji se igra polovinom januara naredne godine.

Jasno je da je i dalje sudbina teniskog trona u rukama Novaka Đokovića, ali ono što ne ide u prilog našem asu je forma. Videlo se u Parizu da Novak nije onaj stari, da se muči, da nije u ritmu, da ga ne sluša telo... U Londonu će imati pomoć Borisa Bekera i Marijana Vajde, koji nisu bili s njim u Parizu

Završni Masters sezone startuje u Londonu 13. novembra. Tradicionalno, igraće najboljih osam tenisera sveta, koji će biti podeljeni u dve grupe, a po dvojica najboljih izboriće plasman u polufinale. Prethodnih meseci izostajao je duel teniskih titana, jer je Marej samo koristio kikseve našeg asa. Od Rolan Garosa, Marej i Đoković nisu se sastali. Ove sezone su odigrali četiri meča, a rezultat je 3:1 u koristi Srbina (pobeda u finalima Australijan opena, Rolan Garosa i Madrida i poraz u finalu Mastersa u Rimu).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online