Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 07.12.2016.
10:05
Vestionline, b92.net A

Nemcu se "razvezao" jezik: Beker kritikovao Novaka

Ćao, nema više! Posle tri godine saradnje došlo je do očekivanog raskida saradnje Novaka Đokovića i Borisa Bekera. Kako to obično biva, sada na površinu izlaze razlike u njihovim stavovima i pogledima na budućnost. Nemac je ponovio da je Srbin malo trenirao u poslednje vreme i da je to uzrok pada.

M. Todorović
Svako ide svojim putem: Boris Beker i Novak Đoković

- Poslednjih šest meseci su bili izazovni na više nivoa. Ruke su nam bile pomalo vezane jer nismo mogli da radimo ono što smo želeli. Nije proveo dovoljno vremena na treninzima u poslednjih šest meseci kao što je trebalo i on to zna. Ovakav uspeh se ne ostvaruje pritiskom na dugme. Ovakav uspeh se ne ostvaruje samim pojavljivanjem na turniru. Moraš da radiš jako jer i protivnici rade isto - rekao je Beker za "Skaj sport", a prenosi b92.net.

Nemac je rekao da je Novak u poslednjih šest meseci nije bio usredsređen na tenis. On je istakao da ne zna da li Srbin ima privatne probleme.

- Srećno je oženjen, ima predivnog sina. Ali profesija tenisera je jedna od najsebičnijih u sportu jer sve mora da bude u vezi sa tobom, a on će prvi reći da je porodičan čovek. Supruga i porodica moraju biti u drugom planu, ali to ne može biti zauvek. Mislim da tu nije bilo problema. Upoznao sam mu suprugu, ona je divna žena koja mnogo, mnogo podržava svog supruga. Ali ne provode dovoljno vremena zajedno. I ja sam imao to, pre 20 godina. To je prirodno za tenisera.

Beker je u saopštenju o raskidu saradnje naglasio da je u pitanju zajednički dogovor, bez trazavica i teških reči.

- Ovakve odluke se ne donose preko noći, to je proces. Bila je ovo neverovatna vožnja. Imali smo tri uspešne godine. Naravno, bilo je i nekoliko poraza koje bih želeo da zaboravim, ali da nam je neko pre tri godine rekao da ćemo ostvariti ovo što jesmo, odmah bih to potpisao. 

Beker kaže da će sledeće godine biti Novakov najveći navijač.

- Siguran sam da ga je gubljenje prvog mesta od Endija Marija povredilo. Znam da ga je poraz u finalu US Opena povredio. Mislim da mu je to i bilo potrebno, da shvati kako je kada se gubi, jer nije gubio dve i po godine. Uveren sam, a ja ću biti njegov najveći navijač sledeće godine, da će se vratiti na prvo mesto i nastaviti da bude najdominantniji teniser sveta. Ali mora mnogo da radi. Mora da se vrati u "kancelariju", da trenira satima i koncentriše se na ono što ga čini najboljim - dao je poslednji savet legendarni Nemac, najmlađi šampion Vimbldona.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online