Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 30.06.2010.
16:13
Vestionline, Tanjug A

Đoković i Berdih u polufinalu Vimbldona

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva Engleske u Vimbldonu, pošto je danas u četvrtfinalu savladao Jen Hsun Lua iz Kineskog Tajpeha rezultatom 3:0 (6:3, 6:2, 6:2).

Za ulazak u finale Đoković će se u petak boriti sa Čehom Tomašom Berdihom, koji je sa 3:1, po setovima 6:4, 3:6, 6:1, 6:4 nadigrao Rodžera Federera.

U besprekorno odigranom meču, Đoković je potpuno nadigrao 82. igrača sa ATP liste, koji je u osmini fnala priredio senzaciju savladavši Amerikanca Endija Rodika.


Koliko je srpski teniser bio superioran, verovatno najbolje može da se vidi iz podatka da Lu u toku meča nije imao nijednu brejk šansu. S druge strane, Đoković ih je imao čak 15, od kojih je pet uspeo da realizuje.

Najviše borbe bilo je u prvom setu, koji je pripao Đokoviću nakon brejka u šestom gemu. U preostala dva seta, Lu je mogao samo da pruži koliko - toliko dostojan otpor trećem teniseru sveta.


Iako je meč završio sa samo četiri asa, Đoković je izvanredno servirao, što mu je omogućilo da osvoji 86 odsto poena nakon ubačenog početnog udaca, a čak 78 odsto poena posle drugog servisa.


U takvoj situaciji, Lu jednostavno nije imao šansu da bilo šta uradi i na kraju je doživeo ubedljiv poraz.

Prva reakcija Novaka Đokovića posle meča bila je veliko zadovoljstvo.

"Odigrao sam odlično, sve mi je polazilo za rukom, slušali su me udarci. Neću da kažem da je bilo lako, nikad nije lako na ovom nivou", ocenio je Đoković.

Đokoviću je to, posle 2007. godine, drugo polufinale Vimbldona u karijeri. Sada mu predstoji dan odmora, a potom polufinalni meč u kome će pokušati da stigne do prvog finala na najprestižnijem gren slem turniru. 

Nadal i Marej u drugom polufinalu 

 

Najbolji teniser sveta Španac Rafael Nadal plasirao se u polufinale trećeg gren slem turnira sezone na Vimbldonu i igraće protiv Brritanca Endija Mareja.

 

Nadal je u četvrtfinalu pobedio Šveđanina Robina Soderlinga rezultatom 3:1, po setovima 3:6, 6:3, 7:6, 6:1. Ovo je bio sedmi međusobni duel Španskog i Švedskog tenisera, a peti trijumf Nadala.

 

Španac je izgubio prvi set rezultatom 6:3. On je posle bolje igre u drugom setu izjednačio na 1:1, pošto je ovaj deo meča dobio rezultatom 6:3. Nadal je dobio treći set u taj-brejku, a onda je mirnom igrom meč priveo kraju.

 

Španac je 2008. godine osvojio Vimbldon, dok prošle godine nije učestvovao zbog povrede kolena.

 

Marej je večeras u četvrtfinalu pobedio Francuza Žoa-Vilfrida Congu rezultatom 3:1, po setovima 6:7, 7:6, 6:2, 6:2.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online