Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.05.2017.
13:02 >> 16:44h
Vestionline A

Troicki spasao 17 brejk lopti u nizu za 3-0!

Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa maksimalnom pobedom nad Rusom Jevgenijem Donskojem sa 7:6(4), 6:4, 6:0.

Tanjug/AP
Viktor Troicki

Nakon što je izgubio drugi gem na meču, Troicki je spasao čak 17 brejk lopti Rusa, a sam koristio prve šanse koje su mu se ukazale za 2-0.

To je potpuno slomilo rivala pa je srpski teniser pregazio Danskoja u trećem setu bez izgubljenog gema.

Srbin će u drugoj rundi Rolan Garosa igrati protiv Gruzina Nikoloza Basilašvilija, koji je napravio veliko iznenađenje pobedivši domaćeg tenisera Žila Simona sa 3-1.

Troicki je loše počeo meč, nakon što nije uspeo da ugrozi servis Danskoja, loše servira i omogućava Rusu čak dve brejk šanse, spasava obe, ali rival stiže do još dve i konačno do brejka, koji odmah kapitalizuje u 3:0. 

To kao da je predstavljalo budilnik za Viktora koji prvi gem osvaja sigurnim servisom, a onda dominira na rivalov i bez izgubljenog poena vraća brejk. 

Usledio je vrlo bitan šesti gem u kojem je Danskoj opet stigao do tri brejk šanse, li Srbin spasava sve tri i vraća se u potpuni egal (3:3). 

Nakon što je Rus bez većih problema osvojio svoj četvrti gem, opet je Troicki bio na korak od gubitka svog servisa, opet je Danskoj četiri brejk šanse, ali je i ovaj put Srbin uspeo da se odbrani (4:4). 

Nakon tri sigurna servis gema dvojice tenisera, Danskoj stiže do brejk lopte u 12, ali i osmu u nizu spasava Troicki i stiže do taj-brejka. 

Usledila je mentalna borba, nisu mnogo rizikovali igrači, pa nije bilo ni mini-brejkova, tek do osmog servisa kada Troicki uzima poen na servis Rusa i pretvara ga u 7:4 za 7:6 i vođstvu setovima 1-0. 

Kraj prvog seta nije promenio mnogo ritam meča, jer je Troicki i dalje imao mnogo problema na svoj servis i na startu drugog seta. Rus je imao čak šest brejk lopti, ali nije iskoristio nijednu! 

Usledilo je pet izjednačenih gemova u kojima je samo Rus, logično, bio blizu brejk šanse, stigao je do 40:40 u petom, ali nije uspeo da slomi Troickog (3:3). 

Srbin spasava još dve brejk lopte u narednom gemu, a posle dva bez mnogo uzbuđenja, konačno uspeva da nadigra Rusa na njegov servis te koristi svoju prvu šansu u setu da napravi brejk za 6:4 i 2-0. 

Troicki je maksimalno iskoristio momentum i pojačao gas na startu trećeg seta, odmah koristi pad samopouzdanja Rusa i nakon što je spasao još jednom svoj servis, opet pravi brejk iz prve šanse za 2:0.

U međuvremenu, već je ispala Jelena Janković, jedina srpska predstavnica u Parizu razočarala je porazom od kvalifikantkinje Rišel Hogenkamp, Holanđanka je slavila 6:2, 7:5.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online