Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 08.07.2010.
16:05
Vestionline A

Obradović: Verujem u srpske tenisere

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović izjavio je da ga raduje činjenica da će Novak Đoković igrati protiv Ivana Ljubičića u prvom meču četvrtfinala Svetske grupe Dejvis kupa protiv Hrvatske.

"Đoković je drugi igrač sveta i siguran sam da će to pokazati na terenu. Mi na ovom meču moramo da izađemo kao pobednici. Ne mogu da upišem pobede Đokovića unapred, jer mečevi nisu ni odigrani, ali imam veliko poverenje, kako u Novaka, tako i u Nenada Zimonjića, Janka Tipsarevića i Viktora Troickog. Mi želimo da osvojimo Dejvis kup i imamo izuzetnu priliku za to", rekao je Obradović.

Đoković je istakao da će iskustvo koje poseduje Ljubičić pomoći hrvatskom timu.

"To što se vratio u reprezentaciju je veliki plus za njih, baš kao i publika koja će ih podržavati sa tribina", dodao je najbolji srpski teniser.

Nenad Zimonjić veruje da Ivan Dodig i Antonio Veić neće igrati za Hrvatsku u dubl meču.

"Hrvatska je prijavila dva najbolja igrača u singlu i mnogo će da zavisi od toga koliko će se oni potrošiti u tim mečevima. Shodno tome menjaće sastav dubla", rekao je Zimonjić.

Viktor Troicki će u drugom meču dana igrati protiv Marina Čilića.

"Ulazim opušteno u meč i probaću da igram najbolje što mogu. Poslednji put sam propustio tri meč lopte protiv njega i očekujem da sada bude još bolje. Izaći ću na teren i pružiću maksimum ne bi li doneo poen mojoj reprezentaciji", istakao je Troicki.

Selektor Hrvatske Goran Prpić potvrdio je da Ivo Karlović neće igrati za nacionalni tim protiv Srbije.

"U sredu smo imali probu parova i sve je bilo u redu, ali je Karlović u četrvtak posle intenzivnog treninga osetio jake bolove u Ahilovoj tetivi, zbog čega smo prekinuli trening. On zbog toga nije prijavljen za žreb. Dubl će zavisiti od mečeva prvog dana u singl. žreb nam ništa ne remeti. Idemo meč po meč i idemo na tri pobede. Naravno da sam zadovoljan formom Cilića i Ljubičića. Oni daju sve od sebe na treninzima. Bio bih zadovoljan kada bi bilo 1:1 posle prvog dana", rekao je Prpić.

Ljubičić je priznao da je Đoković u boljoj formi od njega.

"Ušao je u polufinale Vimbldona i zaista odlično igra, ali Dejvis kup je posebna priča i tu se nikada ne zna. On je zaista vrhunski teniser. Naš poslednji susret u kome sam slavio neće sigurno imati nikakav uticaj. Ne možemo da očekujemo da ću da pobedim Novaka", istakao je on.

Meč između Ljubičića i Đokovića biće odigran u petak od 14,00 sati, a potom sledi duel Čilića i Troickog. U subotu od 15,00 sati na programu je meč dublova. Za Srbiju će nastupiti Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić, dok će za reprezentaciju Hrvatske igrati Ivan Dodig i Antonio Veić.

Nedeljni program od 12,00 časova otvoriće Đoković i Čilić, a u poslednjem meču četvrtfinalnog duela trebalo bi da igraju Troicki i Ljubičić. Svi mečevi biće odigrani u Spaladijum areni u Splitu. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online