Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 16.11.2018.
20:48
Vestionline A

Đokovićeva relikvija u pobedi protiv Čilića: 31 poen uzastopce na svoj servis

U poslednjem meču osnovnog dela završnog godišnjeg turnira u Londonu naš as savladao hrvatskog tenisera sa 7:6 (9:7), 6:2.

EPA/Will Oliver
Đoković posle meča s Čilićem

U ovom meču nije bilo pitanje da li Čilić može da pobedi Đokovića nego može li uopšte da mu uzme poen na njegov servis. Naš as je priveo prvi set kraju, a započeo drugi s pet gemova uzastopce bez izgubljenog poena, a nijedan nije izgubio kada je servirao u taj-brejku. Čudesno. Hrvatski teniser mu je u prvom setu uzeo tek dva poena na servis i to na drugi (12/14). Na prvi je Đokovićev učinak bio 20/20.

U drugom setu Čilić je prve poene osvojio tek kada je Đoković servirao drugi put.

Naš najbolji teniser, prvoplasirani na svetskoj listi, ulazi u polufinale kao apsolutni pobednik grupe, sa sve tri pobede i bez izgubljenog seta. Igraće u subotu u 21 čas u polufinalu s Južnoafrikancem Kevinom Andersonom, koga je u Londonu savladao u vimbldonskom finalu. U drugom polufinalnom duelu u 15 časova igraju Švajcarac Rodžer Federer i Nemac Aleksandar Zverev.

Finale je u nedelju u 19 časova.

II set

6:2 Đoković apsolutni pobednik grupe "Gustavo Kuerten"

5:2 Đokovićev drugi uzastopni brejk. Serviraće za pobedu.

4:2 Đoković potvrđuje brejk i osvaja još jedan gem na svoj servis bez izgubljenog poena.

3:2 Najzad i brejk, a osvaja ga Đoković posle skoro sat i po igre. To je bila sedma prilika našeg tenisera za gem na protivnički servis.

2:2 Đokoviću pripada gem u kojem je Čilić na servis našeg tenisera najzad uzeo dva poena.

1:2 U gemu s izjednačenjima Čilić se bolje snašao u prelomnim trenucima.

1:1 Peti Đokovićev servis gem "s nulom". Čudesno.

0:1 Đoković je u dugom prvom gemu drugog seta imao četiri brejk lopte, dve pri 15:40, ali se Čilić izvukao.

I set

7:6 (9:7) Đokoviću pripada druga set-lopta u taj-brejku za 9:7. Našem asu su i u taj-brejku pripali svi poeni na njegov servis (8), a ni u prethodna četiri gema u kojima je servirao nije izgubio nijedan (16). Čilić mu je uzeo samo dva poena na drugi servis (12/14). Na prvi servis je 20/20.

6:6 Igraće se taj-brejk. Ni Čilić nije popustio na svoj servis, a dvaput je servirao za ostanak u prvom setu.

6:5 Đoković u poslednja četiri gema na svoj servis ne gubi ni poen.

5:5 Čilić ostaje u prvom setu.

5:4 I još jedan Đokovićev savršeni gem, bez izgubljenog poena. 12:0 na njegov servis u poslednja tri gema. Šlagvort da se podsetimo da je našem asu pripalo 14 prvih međusobnih duela s Čilićem. Sada je skor 16:2, a 2:1 ove godine.

4:4 I dalje bez brejka.

4:3 Drugi uzasopni gem na Đokovićev servis koji naš as osvaja bez izgubljenog poena.

3:3 U najdužem gemu do sada Đoković je imao brejk-lopte, ali je gem pripao hrvatskom igraču.

3:2 Đoković osvaja gem bez izgubljenog poena na svoj servis.

2:2 Svakom je pripao do sada njegov servis gem.

Tanjug/AP
Đoković uz efektnu scenografiju izlazi na meč protiv Čilića

Pobeda Nemca Aleksandra Zvereva protiv Amerikanca Džona Iznera - 7:6 (7:5), 6:3 - otklonila je sve nedoumice o raspodeli mesta u grupi "Gustavo Kuerten" na završnom godišnjem turniru u londonskoj dvorani "O2". Zverev je tako prošao u polufinale i to kao drugi, a Novak Đoković, koji je plasman među četiri najbolja obezbedio još pobedom u drugom kolu, definitivno je prvi (bila je mala mogućnost da bude i drugi, ali to sada i nema veze).

U polufinalu u subotu Đoković igra s Južnoafrikancem Kevinom Andersonom, a Zverev sa Švajcarcem Rodžerom Federerom, pobednikom u grupi "Lejton Hjuit".

Tako je susret Đokovića s Čilićem bez takmičarskog značaja za polufinale (imao bi ga da je Izner pobedio Zvereva), Biju bitku za 200 poena za svetsku listu i 203.000 dolara, koliko vredi pobeda u grupi. Naš as, naravno, ima motiv da osvoji trofej bez poraza. Takav učinak doneo bi mu 1.500 bodova i 2.712.000 dolara, a jedino on i dalje i ima takvu šansu jer su ostali polufinalisti pretrpeli po jedan poraz. 

POVEZANE VESTI

Petak 16.11.2018. 22:47
Пријатељски меч? С ким? Мучио је Ћилића у првом сету, сад ће да га слупа са 6:2
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online