Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 15.08.2010.
03:34
Vestionline A

Nole izgubio u polufinalu Toronta

U polufinalu turnira masters serije u Torontu Rodžer Federer je pobedio Novaka Đokovića sa 2:1 (6:1, 3:6, 7:5) , pa će u duelu za titulu odmeriti snagu sa Britancem Endijem Marejem, koji je u borbi za plasman u finale pobedio Španca Rafaela Nadala sa 2:0 (6:3, 6:4).

Novak Đoković
  

Gaženje Novaka

Švajcarac je protiv Noleta lako dobio prvi gem na svoj servis, a onda je bez izgubljenog poena napravio brejk i poveo sa 2:0 na startu meča. Federer je kao brzi voz osvojio i treći gem, pa je posle samo šest minuta igre u polufinalu vodio sa velikih 3:0.

Valjda videvši da je đavo odneo šalu, Nole se uozbiljio u nastavku i dobio naredni gem na svoj servis bez izgubljenog poena. Ipak, “naoštreni“ Švajcarac nije ni malo mario za činjenicu da “na mlađima svet ostaje“ - Federer je rutinski poveo sa 4:1 na svoj servis, a zatim zapretio sa dve brejk lopte (15:40) u šestom gemu prvog seta...

Usledila je potom velika borba - najduži gem u dotadašnjem toku meča, a posle šest izjednačenja i devet minuta igre Novak je poklekao, nedovoljno mentalno jak, pa je i pored činjenice da je imao tri gem lopte prepustio ovaj deo igre rivalu - 5:1 za Federera, što je praktično odlučilo i tok meča, a ne samo prvog seta koji je u tom trenutku bio očito izgubljen za Đokovića. Uostalom, u sedmom gemu to se i potvrdilo - Švajcarac je pregazio našeg tenisera i poveo sa 1:0 u setovima kao da igra protiv nepoznatog juniora, a ne protiv drugog tenisera sveta, igrača koji je bolje plasiran od njega na ATP listi...

Povratak otpisanih

Nije se situacija mnogo promenila na startu drugog seta - Federer je čak pomogao našem teniseru na startu ovog dela igre i napravio dve neiznuđene greške, što je bilo nezamislivo u prvom setu, ali ni to nije bilo dovoljno Đokoviću da bar osvoji gem na svoj servis - Švajcarac je napravio brejk na startu drugog seta i pokazao da žarko želi u finale... Federer je potom dobio drugi gem na svoj servis, da bi posle velike borbe Nole ipak smanjio na 2:1 u nastavku...

Da li je to bila najava preokreta ili ne, tek Đoković je u četvrtom gemu došao do dve brejk lopte (15:40) i iskoristio prvu za izjednačenje - 2:2 u drugom setu! Odmah potom Nole je bez izgubljenog poena poveo sa 3:2. Naš teniser je u šestom gemu drugog seta imao i brejk loptu, ali nije uspeo da preokrene rezultat u tom trenutku. Usledio je potom maratonski sedmi gem, u kojem su Srbin i Švajcarac naizmenično bili na korak od osvajanja ovog dela igre, ali je posle 15-ak minuta Nole imao jače živce i poveo sa 4:3.

To je izgleda ostavilo traga na Federeru, koji u osmom gemu nije imao snage da se odupre našem igraču - Novak je brzo stigao do dve brejk lopte, Švajcarac je potom odmah pogrešio i Srbin je pri vođstvu od 5:3 servirao za drugi set. Pružio je Federer, očekivano, jak otpor, bio u prilici da vrati brejk, ali je Nole iskoristio drugu set loptu i izjednačio na 1:1!
 

Nameri se junak na junaka

Taman kad smo pomislili da bi to mogao da bude potpuni preokret, Federer je u četvrtom gemu trećeg seta napravio brejk za vođstvo od 3:1, zatim iskoristio prednost svog servisa i poveo sa, činilo se, nedostižnih 4:1... Međutim, uspeo je potom Nole da smanji rezultat na 4:2, i da u sedmom gemu iskoristi treću brejk loptu za 4:3 i šansu da izjednači na svoj servis, što je i učinio u nastavku - sa rezultatom 4:4 ušli smo u završnicu polufinala u Torontu.

Na Federerov servis Đoković je poveo sa 30:0, ali je Švajcarac brzo izjednačio i poveo sa 5:4, što je značilo da će Nole u nastavku servirati za ostanak u meču... Naš teniser je rutinski izjednačio na 5:5, a u 11. gemu je brzo stigao do dve vezane brejk lopte (40:15)! Novak nije iskoristio prvu, ni drugu, pa zatim ni treću brejk loptu u nastavku gema, zbog čega je slomio i reket na kraju jednog poena - dovoljno da se Federer pribere i povede sa 6:5.
 

U 12. gemu Đoković je servirao za ostanak u meču, ali posle 2 sata i 20 minuta igre Rodžer Federer je došao do prve meč lopte. Nažalost, odmah ju je i iskoristio - Nole je odservirao aut, izveo potom solidan drugi servis, ali ne dovoljno dobar da iznenadi Švajcarca - pogodivši mrežu iz jednog forhenda Nole je poslao Federera u finale i borbu sa Endijem Marejem...

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.08.2010. 09:13
On ima milione evra , sta ti imas? Covek igra za sebe,ne za zadovoljstvo budala.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online