Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 09.09.2010.
00:21 >> 05:27h
Vestionline A

Đoković i Federer za finale US Opena

Novak Đoković pobedio je u četvrtfinalu US Opena Francuza Gaela Monfisa sa 3:0 (7:6 (7:2), 6:1, 6:2) i plasirao se među četiri najbolja tenisera na poslednjem grend slemu u sezoni, a za ulazak u finale turnira igraće protiv Rodžera Federera, koji je u drugom četvrtfinalu pobedio Robina Soderlinga takođe sa 3:0 (6:4, 6:4, 7:5).

Nole se mučio samo u prvom setu protiv Monfisa, a potom je pregazio Francuza
 

Novak je servirao na startu meča i izgledalo je da je odmah postavio stvari na svoje mesto. Međutim, posle početnih 1:0 u gemovima, konce igre u svoje ruke preuzeo je Monfis - Francuz je najpre izjednačio, a potom i napravio brejk i do osmog gema stalno bio u prednosti.

Đoković je nervozom i agresivnom igrom zbog koje je pravio više neiznuđenih grešaka prilično pomagao rivalu, ali kada je oduzeo servis Monfisu za 4:4, stvari su polako počele da dolaze na svoje mesto. Doduše, bilo je neophodno da prvi set uđe u taj-brejk da Nole potvrdi dominaciju - 7:2 u ovom delu igre za vođstvo od 1:0.

Monfisu je takav razvoj događaja definitivno poremetio koncentraciju - u drugom setu naš teniser je pregazio Francuza - 6:1, pa je praktično najavio da će čitav posao oko plasmana u polufinale biti gotov posle tri seta.

Tako je i bilo - do četvrtog gema trećeg seta igrači su čuvali prednost svojih servisa, a onda je Đoković napravio brejk i poveo sa 3:1. To je za nas, gledaoce, značilo da sad samo treba da se zavalimo u fotelje i sačekamo da vidimo sa kolikom će razlikom Nole slaviti u trećem setu. Posle malo muke u sedmom gemu, kad se Srbin namučio da povede sa 5:2, na servis je došao Monfis - Đoković je brzo stigao do prednosti od 30:40, iskoristio potom prvu meč loptu i posle dva sata i 24 minuta stigao do polufinala US Opena, u kojem će odmeriti snagu sa Rodžerom Federerom.


"Uspeo sam da se vratim u prvom setu posle brejka, da budem koncetrisan. Srećan sam što sam stigao do polufinala. Bili su ovo najgori uslovi pod kojima sam igrao, zbog jakog vetra, i mislim da publika nije uživala toliko u tenisu. Ali, bilo je nekoliko akrobatskih poteza, što je moglo da zadovolji i ukuse navijača. Imam dva dana odmora pred polufinale i iskoristiću ih da se pripremim i fizički i mentalno za sledeći izazov" - rekao je Novak posle pobede nad Monfisom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online