Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 27.09.2010.
12:07 >> 20:29h
Vestionline A

Jelena i Ana u 3. kolu Tokija

Srpske teniserke uspešno su startovale na jakom WTA turniru prve kategorije u Tokiju, koji se igra za nagradni fond od dva miliona dolara. Jelena Janković pobedila je Alonu Bondarenko sa 2:0, dok je Ana Ivanović istim rezultatom savladala Alisu Klejbanovu.

Sigurna igra Jelene u Tokiju

Jankovićeva, koja je na turniru postavljena za treću nositeljku, u prvom kolu bila je slobodna, a u drugoj rundi nije imala velikih problema sa Ukrajinkom Alonom Bonderenko, koju je pobedila sa 6:4, 6:2.

Popularnoj Džej-Džej izuzetno odgovara igra Alone, koja uglavnom koristi jake udarce sa osnovne linije, bez preteranog taktiziranja. U prilog tome govori i njihov trenutni skor 12-1 u korist Srpkinje. Alona je u drugom setu osvojila samo tri poena na svoj servis, što je svakako nesvakidašjni slučaj.

Iako je u svakom setu Ukrajinka prva dolazila do "brejka", Jelena je lako preokretala rezultat u svoju korist i za nešto više od sat vremena izborila plasman u treće kolo. Tamo će joj rivalka biti bolja iz duela prvog kola između Izraelke Šahar Per i Švajcarkinje Time Bašcinski ili Estonka Kaja Kanepi.

Inače, kiša je malo poremetila raaspored odigravanja mečeva drugog kola. Igralo se samo na centralnom terenu koji jedini ima krov. Ali, Japanci nisu ništa prepustili slučaju, pa su neke duele sa kompleksa "Torej Pan Pacifika" prebacili na drugi deo Tokija, u Nacionalni teniski centar, koji ima dva pokrivena terena, tako da nijedan duel 2. kola neće biti odložen.

Ana Ivanović je u prvom kolu pobedila Ruskinju Alisu Klebanovu u dva seta 6:3, 6:2.

Ivanovićeva je u ponedeljak u Tokiju igrom podsetila na onu "staru Anu" u trenucima najveće slave, kada je osvojila Rolan Garos i bila na svetskom tronu. Odlično se kretala, bila koncentrisana pri svakom poenu, napadala pravovremeno iz forhenda i bekhenda, a posebno je odbranu Ruskinje "razbila" ubojitim "riternima".

U prvom setu Ana je uzela dva "brejka", dok je Ruskinja na servis protivnice uzela samo četiri poena 6:3. Na startu drugog dela igre Ana odmah uzima servis protivnici a na kraju pobedu zaključuje sa još jednim "brejkom" za konačnih 6:2. 

Ani Ivanović je ovo prvi trijumf u Tokiju još od 2007. godine kada je igrala finale. Srpkinja će u narednoj rundi igrati sa iskusnom Francuskinjom Marion Bartoli koja je bila bolje od talentovane Belgijanke Janin Vikmajer sa 6:4, 6:4.

Francuskinja je trenutno 14. teniserka na WTA listi, a u karijeri je odigrala četiri meča protiv Ivanovićeve. Srpkinja vodi 3:1 u pobedama. Ovaj meč trebalo bi da bude odigran sutra oko devet časova po centralnoevropskom vremenu. 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 26.09.2011. 18:53
da osvoji turnir jedna od njih dve bilo bi odlicno
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online