Petak 7. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.10.2010.
18:03 >> 21:53h
Vestionline A

Jankovićeva bez otpora Zvonarevoj na startu Dohe

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković doživela je ubedljiv poraz od Ruskinje Vere Zvonareve 2:0 (6:3, 6:0) na startu Bele grupe završnog Masters turnira sezone u Dohi.

Daleko od forme - Jelena Janković

Već na startu meča Jankovićeva je prepustila svoj servis protivnici što joj je otežalo situaciju tokom prvog seta. Ruskinja je do prednosti od brejka stigla u trećem gemu, povela je sa 3:1, a potom je još jednom oduzela servis Srpkinji i završila prvi set sa ubedljivih 6:3.

Jelena je u prvom setu još i pokazivala neki otpor u pojedinim trenucima, ali je zato u drugom setu došlo do potpunog raspada u igri Srpkinje, koja nije uspela da uzme niti jedan gem.

Međutim, ovakav splet okolnosti donekle se i očekivao. Jelena je potpuno van forme, a u Dohu je došla sa prehladom iz Moskve, dok je Duševina, trenutno druga teniserka sveta, u životnoj formi sa dva finala na poslednja dva gren slem turnira.

Jankovićeva se nije pojavila na konferenciji za novinare, a lekarima se požalila da je imama problema sa vrtoglavicom tokom meča, pošto je u Dohu došla sa prehladom koju vuče od turnira iz Moskve prošle nedelje.

"Nisam se još oporavila od bolesti koju sam imala prošle nedelje. Posle meča sam zatražila lekarsku pomoć, a primila sam i infuziju. Teško sam disala tokom duela, vrtelo mi se u glavi i osećala sam se slabašno", navodi se u saopštenju dostavljenom novinarima u Dohi.

Jelena je rekla da se neće povući sa turnira i da će nastaviti takmičenje. U "beloj" grupi još se takmiče Belgijanka Kim Klajsters i Beloruskinja Viktorija Azarenka (igraju u sredu). Jelena naredni duel igra sa Klajsters u četvrtak.

Karolina ruši sve redom, lako sa Dementijevom

 

Prva teniserka sveta Dankinja Karolina Voznijacki nastavlja sa fenomenalnim partijama i na završnom Masters turniru sezone u Dohi gde je u utorak, u okviru 1. kola kestenjaste grupe, deklasirala sedmu teniserku na planeti, Ruskinju Elenu Dementijevu sa 6:1, 6:1.

 

Dementijeva je u prvom setu, u samo sedam gemova, napravila čak 15 neiznuđenih grešaka, čime je praktično poklonila taj set igre Dankinji, koja se nalazi u fantastičnoj formi ove sezone u kojoj je osvojila čak šest trofeja. U drugom setu Dementijeva je bila nešto bolja, pružila je malo jači otpor Karolini, ali to joj nije pomoglo pošto je Dankinja sa tri brejka rešila taj deo igre identičnim rezultatom.

 

U drugom meču 1. kola ove grupe sastaju se Italijanka Frančeska Skjavone i Samanta Stosur iz Australije.

Turnir u Dohi igra se za nagradni fond od 4.550.000 dolara, a pobednici će pripasti ček na 1,5 miliona dolara. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online