Ponedeljak 3. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 22.11.2010.
16:47
Vestionline A

Đoković preslišao Berdiha u Londonu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rutinski je savladao je Čeha Tomaša Berdiha rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:3, u prvom kolu grupe A Mastersa u Londonu.

U formi - Novak Đoković

Srpski as je ubedljivom igrom trijumfovao nakon jednog sata i 28 minuta.

Od samog starta meča Novak Đoković je imao inicijativu na terenu i pitanje pobednika se praktično nije ni postavljalo. Srpski igrač je u počecima svakog seta uzimao brejkove Berdihu i ta prednost mu je pomagala da rutinskom igrom dolazi do osvajanja setova, kasnije i pobede 6:3, 6:3.

Dokaz o potpunoj dominaciji Novaka Djokovicha je i statistika - 20:17 u vinerima sa Srbina, 12 neiznuđenih grešaka manje od Berdiha, a Čehu nije dozvolio nijednom da dođe do brejk šanse.

Đoković je bio zadovoljan igrom i pobedom nad Berdihom, a posle meča je izjavio da mu je posao znatno olakšalo to što je Čeh nervozno ušao u duel.

"Tomaš je uvek veoma težak protivnik. Danas, međutim, nije servirao onako kako ume. Ja sam to znao da iskoristim, pogotovo kod njegovog drugog servisa. Normalo je za debitanta da bude nervozan na ovakvom takmičenju. Odlično sam počeo turnir, a i publika je bila sjajna. Odmah sam osetio da pripadam ovde, zadovoljstvo je igrati u Londonu", kazao je Đoković za BBC.

Pobeda Zimonjića

Nenad Zimonjić i njegov partner Danijel Nestor ostvarili su pobedu u 1. kolu pošto su bili bolji od Mudija i Normana rezultatom 6:1, 6:2.

Novak je u Londonu imao i podršku legendardnog argentinskog fudbalera Dijega Armanda Maradone, koji je sedeo u njegovoj loži.

"Kada se pojavio u publici, zapitao sam se da li da igram rukama ili nogama", rekao je uz osmeh đoković, misleći na "Božiju ruku", gol koji je Maradona dao rukom protiv Engleske na Svetskom prvenstvu 1986. godine.

Đoković se zahvalio Argentincu na dolasku i rekao da mu je bila velika čast što je igrao pred jednim od najboljih fudbalera svih vremena.

"Nervoza je uticala na moju igru na početku meča, ali to je normalno kada prvi put igrate ovakav turnir. Poslednjih par meseci imao sam problema sa samopouzdanjem, a to je nešto što ne možete da uvežbate na treningu", kazao je Berdih.

Đoković se u drugom kolu grupe A u sredu sastaje sa Amerikancem Endijem Rodikom. Za sada nije poznat tajming tog duela.

U drugom meču grupe A, najbolji teniser sveta Rafael Nadal pobedio je Amerikanca Endija Rodika rezultatom 2:1, po setovima 3:6, 7:6, 6:4.

Nakon lagano izgubljenog prvog seta, Nadal je pronašao prepoznatljivu igru u nastavku meča i došao je do izjednačenja nakon taj-brejka u drugom setu, koji je dobio sa 7:5. Čini se da je to bio i odlučujući momenat meča, pošto je Španac u odlučujućem trećem setu bio sigurniji i došao do velike pobede, posle dva i po sata igre.

U utorak su na programu mečevi drugog kola u grupi A, a sastaju se Rodžer Federer - Endi Mari (15,00), odnosno Robin Soderling i David Ferer. Taj meč počinje u 21 sat.

Nagradni fond Masters kupa u Londonu iznosi 2,6 miliona evra, a pobedniku će pripasti i 1.500 ATP poena.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online