Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 15.05.2013.
20:00 >> 16:55h
P. Živković - Vesti A

Crvena zvezda šampion u vaterpolu posle 20 godina!

Crvena zvezda je posle 20 godina vratila u vitrine šampionsku titulu! Treći put u svojoj istoriji crveno-beli su se okitili zvanjem najboljeg tima u državi, a prethodno ove sezone su bili najbolji i u Kupu Srbije. Uz to, imaju priliku za još jedan trofej u ovoj sezoni - na završnom turniru Lige šampiona u Beogradu 31. maja i 1. juna, gde će igrati još jedan srpski klub - Partizan.

Kapiten Crvene zvezde Andrija Prlainović sa šampionskim peharom
 

Na prepunom Tašmajdanu, izabranici Dejana Savića su posle rovovske bitke potopili moćnog protivnika iz Kragujevca. Iako su crveno-beli vodili u većem delu utakmice, završnica je bila dostojna trenutno najjačeg šampionata u Evropi.

Radnički je uspeo da izjednači na 7:7 golom Borisa Zlokovića početkom poslednje četvrtine. Usledio je period utakmice u kome su Kragujevačni bili bliži osmom golu. Zvezda je gubila dah, u napadu nije uspevala da organizuje smislenu akciju, ali je sa druge strane dve katastrofalne greške napravio Đorđe Filipović. Prvo je brzopleto šutirao u situaciji sa igračem više, a onda je minut kasnije u kontri predao loptu u ruke Viktoru Rašoviću!

Kazna je usledila u narednom napadu. Na delu je bio jedan od najboljih centara na svetu, Duško Pijetlović. Na svojoj poziciji je primio loptu i poslednjim atomima snage oslobodio se Burića i dao gol - 8:7. Imali su gosti igrača više i u sledećem napadu, ali je Bašić pogodio prečku. Zvezdi je titulu obezbedio Nikola Rađen, možda i najlepšim golom na utakmici.

Usledilo je veliko slavlje na Tašmajdanu, navijači su zaplivali sa vaterpolistima, a igrači Radničkog sportski su pružili ruku svojim rivalima. Stavljena je tačka na ovaj fenomenalan šampionat, a svima koji vole vaterpolo ostaje nada da će klubovi pronaći načine da obezbede sredstva i vodeće igrače zadrže u srpskim bazenima.

TOK UTAKMICE

Velika bitka na bazenu SC Tašmajdan je počela. Domaćin je poveo posle sjajnog udarca Marka Avramovića sa devet metara, a potom su Kragujevčani iskoristili prvog igrača više i izjednačili preko Vanje Udovičića, koji je zatim doneo prednost gostima - 1:2.

2:2 Crvena zvezda je iskoristila prvog igrača više preko Borisa Vapenskog.

KRAJ PRVE ČETVRTINE 

3:2 Crvena zvezda je iskoristila novog igrača više preko Strahinje Rašovića i preokrenula rezultat.

4:2 Odlična akcija Borisa Vapenskog koji je asistirao Nenadu Stojčiću, koji je sa tri metra vešto pogodio mrežu Radića. Trener gostiju Dejan Udovičić zatražio je minut odmora.

4:3 Posle odbrane Denisa Šefika, lopta se odbila do Damira Burića, koji je pogodio šest sekundi pre poluvremena.

KRAJ DRUGE ČETVRTINE

4:4 Majstorski lob Đorđa Filipovića!

5:4 Sava Ranđelović se sjajno snašao posle odbrane Zdravka Radića i ponovo doneo prednost Crvenoj zvezdi.

5:5 Aleksandatr Ćirić je fenomenalno šutirao sa osam metara i iznenadio Šefika.

6:5 Viktor Rašović je iskoristio grešku odbrane Radničkog i ponovo vratio prednost Zvezdi.

7:5 Viktor Rašović postaje kandidat za igrača utakmice. Postigao je sjajan gol u situaciji sa igračem više.

7:6 Aleksandar Ćirić je još jednim golom vratio Radnički u igru. Kragujevčani su u toj situaciji imali dva igrača više u bazenu.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

7:7 Boris Zloković se odlično snašao na pet metara.

8:7 Duško Pijetlović je dao sjajan gol sa pozicije centra. Pre ovog gola Radnički je imao dve sjajne prilike preko Đorđa Filipovića.

9:7 Nikola Rađen postiže fantastičan gol vredan šampionske titule!!! 

KRAJ UTAKMICE - CRVENA ZVEZDA JE ŠAMPION SRBIJE U VATERPOLU!

POVEZANE VESTI

Sreda 15.05.2013. 22:00
Zvezda je samo imenom osvojila a igrali su u finalu Partizan 2-Partizan3 !A ustvari titulu su osvojili Vucic i Coki!
Sreda 15.05.2013. 23:16
Zar je neko uopste sumnjao da je Vucic slabiji sidras od Dinkica?Mozda prethodnih 10 godina..,sada se ipak zna "ko kosi a ko vodu nosi"...Ziveo vrhovni komandant,drug Vucic!
Četvrtak 16.05.2013. 07:50
Bravo Zvezdo, a ovi iskompleksirani.. Nemam reci... Momci su odigrali lavovski, a primili su 3-4 plate za godinu dana!!! Imaju srce i zasluzili su pobedu!!! Sram bilo svakoga ko bilo sta kaze za pobedu Zvezde!!! BRAVO ZA BRACU RASOVIC!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online